HTC One M9'un Galaxy S6'da olmayan 6 özelliği

One M9'da olup Galaxy S6'da olmayan 6 özelliği haberimizde bulabilirsiniz.

HTC One M9'un Galaxy S6'da olmayan 6 özelliği

Dünya Mobil Kongresi’nin heyecanı yavaş yavaş soğumaya başlıyor. Etkinliğin dikkat çeken telefonlarından Galaxy S6 ve One M9 nisan ayı ve mart sonu itiabariyle raflarda olacak.

Kullanıcıların hangisini almak konusunda kafaları hala karışık olabilir fakat her iki telefonun birbirlerine karşı üstünlüklerinin olduğunu unutmamak gerekir. Bu yazımızda One M9’un Galaxy S6’da olmayan 6 özelliğine değindik. Alt bölümde ve sonraki sayfalarda bu özelliklere göz atabilirsiniz. 

1. UtraPixel ön kamera

Önceki amiral gemisi akıllı telefonlarda Ultrapiksel arka kameralar kullanan HTC’nin bu noktada çok fazla eleştirildiği biliniyor. Şirket  One M9’da Ultrapiksel kameradan vazgeçmedi fakat arka kamerada 20MP çözünürlüklü 4K video kaydeden Toshiba üretimi sensöre yer verdi. Ultrapiksel kamera ise One M9’un ön kısmında yer aldı. Bu sayede One M9 kullanıcıları düşük ışık koşullarından daha iyi özçekimler çekebilecek. Ayrıca One M9 kullanıcıları Ultrapiksel kamera sayesinde daha net görüntülü konuşma (Akıllı Göz) gerçekleştirebilecek. 

1425533348_1.jpg

2. BoomSound stereo Hoparlörler

BoomSound stereo hoparlörler HTC’nin son nesil akıllı telefonlarını her zaman farklı kılmıştır. One M9’da da alt ve üst kısımlarda HTC BoomSound hoparlörlere yer veriliyor. Dolby ile işbirliğine giden HTC’nin One M9’la bir kez daha en iyi ses kalitesi sunan telefonlardan birini oluşturdu. 

1425533360_2.jpg

3. Çift tonlu LED Flaş

Son zamanlarda birçok üreticinin yer verdiği çift tonlu flaş LED özelliği sıcak ve soğuk dengesini sağlayarak çekilen görüntülerin doğal görünmesini sağlıyor. Tek LED flaş yöntemi genellikle enstantanelerde soğuk bir görüntü bırakır. 

1425533370_3.jpg

4. Genişletilebilir Dahili Depolama

Samsung’un Galaxy S6’da yer verdiği yekpare tasarım ve yeni dahili bellek teknolojisi dikkat çeken özellikler fakat Android kullanıcıları genel olarak dahili depolama alanlarını miroSD kart desteğiyle artırma eğilimindedir. Yıllardır Galaxy S serisini farklı kılan özelliklerden biri olan hafıza kart desteği bu defa Galaxy S6’da yer almıyor. HTC’nin One M8’de yer verdiği microSD kart desteği One M9’da da (128GB’ye kadar) kullanılmaya devam ediliyor.

1425533378_4.jpg

5. HTC Akıllı Göz

HTC’nin ilk olarak Desire Eye modeliyle karşımıza çıkardığı Göz Deneyimi kamera yazılımı, HTC kullanıcılarının en iyi görüntüleri elde edebilmeleri için geliştirilmiş. Görüntülü sohbet, 4 kişiye varan görüntülü konferans görüşmeleri, gelişmiş yüz takibi, bölünmüş kamera özelliğiyle aynı anda iki kamerayla çekim gerçekleştirmek, selfie efektleri, otomatik ve sesli komutlarla selfie’ler çekme, Motion Launch ile kameranızı hızlı bir şekilde açma, yüz birleştirme özelliği, cilt tonu güzelleştirme ve daha fazlası HTC Göz Deneyimi kamera yazılımında yer alıyor. 

1425533388_5.jpg

6. FM Radyo

Samsung Galaxy S4’ten bu yana FM Radyo özelliğine yer vermiyor. Oysa kullanıcıların bu yönde istekli oldukları herkesçe biliniyor. HTC ise tam aksine One M9’da FM Radyo özelliğini kullanıyor. 

1425533398_6.jpg