HTC, telefon pazarından çekilebilir!

Akıllı telefon pazarında bir türlü umduğunu bulamayan HTC'nin bu pazardan çekileceği söyleniyor. Peki, HTC telefon pazarından çekilip hangi alana odaklanacak?

HTC, telefon pazarından çekilebilir!

HTC son 2-3 yıldır akıllı telefon pazarında pek varlık göstermiyor. Gerek tasarım gerek de yazılım bölümünde yaptığı iyileştirmelerin meyvesini bir türlü alamayan HTC'nin, pazarlama konusunda ciddi eksiklikleri bulunuyor. Devler liginde yer alan Apple ve Samsung'un gerisinde kalan HTC'nin şimdi de telefon pazarından çekileceği söyleniyor.

Söylentilere göre HTC, telefon pazarından mobil bölümünü satarak çekilecek. Aynı Nokia'nın yaptığı gibi bir olası satış işlemi durumunda HTC markasını taşıyan telefonları önümüzdeki yıl göremeyeceğiz.

Tayvanlı akıllı telefon üreticisi HTC, bu yılın Şubat ayının başında rekor seviyede düşük satış rakamlarına ulaştığından, iflas etmek istemiyorsa mobil bölümünü satması çok mantıklı olacak.

HTC'yi Google satın alabilir

Bazı raporlar ise, Google'ın gelecekte tanıtacağı yeni Pixel telefonları için HTC'nin mobil bölümünü satın almaya meyilli olduğunu söylüyor.

HTC, mobil bölümünü satarsa, muhtemelen VR cihazlarına odaklanacak. Bakalım HTC'nin geleceği ne şekilde olacak..

1479727087_htc-10-html-1.jpg