HTC'nin akıllı bilekliği Grip hakkındaki tüm detaylar bu haberde

HTC inovasyona devam ediyor.

HTC'nin akıllı bilekliği Grip hakkındaki tüm detaylar bu haberde

HTC ilk yüksek performanslı, akıllı fitness takipçisi olan GPS özellikli HTC Grip’i görücüye çıkardı. Amerika’nın ünlü spor giyim ve aksesuar markası Under Armour’un sporcular ve fitness meraklıları için tasarladığı yeni sağlık ve fitness ağı UA Record üzerinde çalışacak olan Grip, sporcuların çeşitli spor ve kişisel hedefler belirlemelerine ve bu hedefleri yakalayıp aşmalarına imkân sağlayacak. Android ve iOS cihazların yanı sıra kalp atış hızı monitörleri gibi Bluetooth özellikli aksesuarlar ile de uyumlu olan Grip, fonksiyonelliğini artırarak Under Armour Connected Fitness™ platformuna ek performans verileri sağlıyor. Bu noktada kafanız karışmasın ürünün kalp hızı ölçme gibi bir yeteneği yok.

1425392810_htcgriplifestyle3.jpg

HTC: Tavizsiz tasarım, üst düzey performans

Tayvanlı teknoploji devi HTC, Grip'i en ekstrem antrenman rejimlerini dahi rahat şekilde desteklemesi için tasarlandığını belirtiyor. Kıvrımlı su geçirmez bant, antrenmanlar sırasında cildinizi sıkıştırmadan veya kıyafetinize takılmadan bileğinize uyum sağlayabiliyor. Eğimli PMOLED ekran, hareket halindeyken zamanı, mesafeyi ve uyarıları okumayı da kolaylaştırıyor. Mükemmel şekilde oturmasını sağlamak için üç farklı boyutta temin edilebilen Grip, hem tarz hem de performans olarak en gelişmiş antrenman ekipman ve kıyafetlerini dahi tamamlıyor. Yani bileğinize göre ürün tercihi yapabileceksiniz. Bu seçme şansı Samsung Galaxy Fit'te olmadığı için özellikle kadınlar için büyük bir tuhaflık ortaya çıkabilmekteydi.

1425392827_htcgrip1.jpg

Kalp atışları, adımlar, performans ve uyku takip altında

Çeşitli egzersizleri (koşudan bisiklete ve spor salonunda geçirilen zamana kadar) takip ve kayıt edebilen Grip’in su geçirmez olması, cihazı spor salonundan duşa ve ötesine kadar her adımı takip etmek için mükemmel bir kullanıcı deneyhimi sunuyor. 100 mAh pili, entegre GPS açıkken beş saate kadar ömür sağlarken Grip’in tümü de UA Record ile gerçek zamanlı olarak senkronize olabilen güzergah, mesafe, tempo ve yakılan kalori bilgilerini doğru şekilde yakalamasına imkan veriyor. Aynı zamanda aralarında Under Armour A39’un da bulunduğu bir dizi harici kalp atış hızı monitörüne de bağlanabilmesi Grip’i kalp atış hızını takip etmek isteyen sporcular için ideal hale getiriyor. Günlük kullanım için, tek şarjda 2,5 güne kadar dayanan Grip, günlük faaliyetleri takip etmek için yeterli bir performans verecektir. 

1425392840_htcgriplifestyle7.jpg

Profesyonel antrenörler uykunun her ciddi antrenman programının başarısında hayati bir role sahip olduğunu kabul edecektir ve Grip’in otomatik uyku tespiti uykuda harcanan toplam zamanı kaydediyor. Derin ve hafif uyku dönemleri de, zirve fitness ve performansı ortaya çıkartmalarında sporculara yardımcı olacak uyku kalıplarını geliştirmelerini yardımcı olmak üzere kaydediyor ve bunu akıllı telefonunuzda ki programa bildiriyor.

Bağlı kal, odaklı kal

En zorlu egzersizin ortasında dahi, kimse dış dünya ile temasını yitirdiğini hissetmek istemez. Bir Android veya iOS akıllı telefona bağlandığında, sadece bileğinize bakarak gelen çağrı ve mesajları tek bir adımı atlamadan veya akışınızı engellemeden görmenize imkân veriyor. Net, 1,8 inçlik PMOLED ekran en son gerçek zamanlı istatistiklerinizi göstererek müzik çalma listenizi bileğinizden uzaktan kontrol etmenizin de kolay bir yolunu sunuyor.

1425392884_htcgriplifestyle2.jpg

Ya kendini zorla ya da eve dön

HTC Grip, performans verilerini Under Armour’dan UA Record ile senkronize edecek şekilde tasarlanması ile, hepsi bir arada bir dijital deneyim için antrenmanınızın etkisini ortaya koyan güçlü matematiksel analizlerin yanı sıra sosyal çevrenize ve özel içeriklere erişebilmenize de imkan veriyor.