HTC'nin Windows Phone'lu telefonu ilk kez görüntülendi

Telefon beklendiği gibi One M8'e benziyor.

HTC'nin Windows Phone'lu telefonu ilk kez görüntülendi

HTC’nin 19 Ağustos’ta duyuracağı Windows Phone 8.1 işletim sistemine sahip yeni akıllı telefonu Verizon sunucularında ortaya çıktı. Telefon beklendiği gibi Android işletim sistemli One M8’e benzer bir tasarım sunuyor. 5-inç büyüklüğünde Full HD çözünürlüklü Super LCD3 ekranla donatılacak akıllı telefonun alt ve üst kısmında BoomSound hoparlörler bulunuyor. Windows Phone 8.1 ile sisteme dahil edilen sanal butonlar, TV ve ev eğlence sistemini uzaktan kontrol etmemizi sağlayan IR blaster, 4G LTE desteği sızan ekran görüntüsünde karşımıza çıkan özellikler oldu.

One M8’de olduğu gibi 2.3GHz’de çalışan dört çekirdekli Snapdragon 801 işlemcisinden güç alacak akıllı telefonda ayrıca 2GB RAM, 16GB depolama, hafıza kart desteği ve 5MP ön kamera yer alacak.

HTC’nin yeni Windows Phone’lu telefonda arka bölüme konumlandıracağı kameranın detayları henüz bilinmiyor. Telefonda çift kamera modülü ya da 13MP çözünürlüklü bir sensöre yer verilmesi bekleniyor.

HTC’nin Android cihazlarda yer verdiği BlinkFeed ana ekran uygulamasının da yine telefonda yer alıp almayacağı henüz bilinmiyor.

1406924159_htcm8windows.jpg

kaynak: wpcentral