Huawei Ascend P7 pil kapasitesi

Ascend P7'nin pilinin sınırlarını çiziyoruz.

Huawei Ascend P7 pil kapasitesi

Huawei'nin yeni telefonu Ascend P7'yi sizler için  yazımızda incelemiştik. Telefon ile ilgili söylenebilecek herşeyi yaptığımız incelemede sizlerle paylaştık ama Huawei Ascend P7 ile birkaç cümle söylemek gerekirse telefonun öncelikle tasarım anlayışı ile öne çıktığını belirtmeliyiz. Hem ön hemde arka kamerası ise oldukça tatminkar bir performans sergilemektedir. Ekran özellikleri ise telefonun gizli kalmış özelliklerinden birisi.

Ascend P7 Huawei'nin en performanslı telefonu olmasa da en şık telefonudur. Tasarıma ve dış görünüşe önem veriyorsanız Ascend P7 sizin telefonunuz olabilir. Bu telefonu kimler almalı derseniz Ascend P7'nin özellikle kadınlar arasında oldukça popüler bir telefon olacağını düşünmekteyiz.

Performans tutkunları ise aynı fiyata Snapdragon 800'lü modellere yöneleceklerdir. Huawei Ascend P7, 5 inç boyutunda 1920 x 1080p Full HD ve 441 ppi IPS bir ekrana sahip. Bu değerler gözönüne alındığında telefonun tasarımından ve ön kamerasından daha çok aslında ekranından bahsetmek gerektiğini düşünmekteyiz. Ekran kalitesi oldukça başarılı olan Huawei Ascend P7'nin gizli kalmış bir özelliklerinden biri de pil gücü.

2500 Mah pil gücü bu telefona oldukça yeterli geliyor. Aynı boyutta ve aynı pil gücüne sahip telefonların daha fazla işlem gücünden dolayı pillerini daha çabuk harcadığını görmekteyiz. Ascend P7'nin pil gücünü ortalama rakamlarla sizlerle paylaşmak istiyoruz. 

  • Ascend P7'nin şarjı %100 doluyken tam parlaklıkta 6 saat 15 dakika boyunca Full HD video izleyebilirsiniz.
  • Ascend P7 %0 şarjdayken ortalama 183 dakikada %100 şarj olmaktadır.
  • Ascend P7'nin şarjı %100 doluyken tam parlaklıkta 3 saat 30 dakika boyunca Asphalt 8 AirBorne'ı son detay seviyesinde oynayabiliyorsunuz.
  • Ascend P7'nin şarjı %100 doluyken 3G şebekesi üzerinden 14 ile 16 saat arası telefon görüşmesi yapabiliyorsunuz. Bu duruma şebeke çekim gücünün de büyük katkısı olduğunu belirtelim.

Açıkçası bu pil süreleri bizleri oldukça tatmin etti. Huawei Ascend P7 yoğun kullanımda bile 1 günü oldukça rahat bitirecektir diye düşünüyoruz. Yoğun olmayan kullanımlarda ise Ascend P7 2 hatta 3 günlük pil süreleri bile kullanıcısına sunabilmektedir. Biz telefonu değerlendirmek için herşeyi yaptık ama telefon 1 günü çok rahat çıkarttı ve gece yatmadan evvel telefonumuzda %13'lük bir şarjımız kalmıştı. 

Editörün Notu: Ascend P7 fiyat segmentindeki en iyi pil performansını veren telefonlardan biri oldu.