Huawei GX8 ABD'de satışa sunuldu

Huawei'nin yeni orta seviye akıllı telefonu GX8 Amerika Birleşik Devletleri'nde satışta.

Huawei GX8 ABD'de satışa sunuldu

Çinli akıllı telefon üreticisi Huawei, geçtiğimiz ay yeni akıllı telefonu Huawei GX8'i ilk olarak Amerika Birleşik Devletleri'nde tüketiciyle buluşturacağını açıklamıştı. Huawei GX8 bu hafta itibariyle ABD'de satışa sunuldu.

Aslında cihaz öncelikle IFA 2015'te tanıtılmış ancak daha sonra Huawei'nin bulunduğu birçok pazarda satışa çıkmamıştı. Cihaz yenilenen donanımıyla CES 2016'da tekrar görüntülenmişti.

1454641539_huawei-gx8-on.png

Huawei G8 ve G7 Plus cihazlarının birleşimi denebilecek cihaz %90 metalden üretilmesiyle oldukça dikkat çekiyor. Cihazın 5.5-inçlik IPS ekranı bulunuyor. Huawei GX8 gücünü Snapdragon 615 yonga setinden alıyor. Cihazda 16GB dahili depolama kapasitesi ve 2GB RAM mevcut. Cihaz 64GB'a kadar microSD kart destekliyor aynı zamanda cihazda çift SIM kart girişi, parmak izi okuyucu ve kamerasında optik görüntü sabitleyici bulunuyor. 13MP arka ve 5MP ön kamerası olan Huawei GX8'in 3000mAh kapasiteli bataryası bulunuyor. Cihaz Android 5.1 Lollipop işletim sistemiyle çalışıyor ancak Android 6.0 Marshmallow güncellemesi alacağı tahmin ediliyor.

İlginizi Çekebilir >> 

Amazon'da 349.99 dolar fiyat etiketiyle satışa sunulan Huawei GX8'in altın, şampanya ve gri olmak üzere üç farklı renk seçeneği bulunuyor. Cihazın yakın zamanda diğer ülkelerde de satışa sunulması bekleniyor.