Huawei P8 Sinyalizasyon Sorununu Video ile İspat Ediyoruz!!!

Türkiye'de yine bir ilk; Huawei P8'in sinyalizasyon sorunu video test ile ortaya çıkartıyoruz.

Huawei P8 Sinyalizasyon Sorununu Video ile İspat Ediyoruz!!!

Huawei'nin yeni telefonu P8, 1 Temmuz 2015 itibariyle elimize ulaştı. Bizde ürüne hemen sim kartımızı taktık ve test sürecini başlattık. İlk gün telefonla konuşurken görüşmenin arka arkaya 2 kez kesilmesi açıkçası soru işareti doğurdu ama ben sorunu telefona değil GSM Operatörüne attım.

Evde her zaman internete girdiğim bir noktadan "Zayıf Sinyal; 3G'ye Geçilsin mi?" hatası almam üzerine telefonda yaşanan sorunu Huawei'ye bildirdim. Durgun suya attığım bu taş dalga dalga yayıldı ve Huawei Türkiye oldukça cesur bir harekette bulunarak testteki tüm telefonları geri çağırdı ve yenilerini gönderdi.

Yeni P8 3 Temmuz itibariyle elimize ulaştı ve bende hemen her iki ürünün karşılaştırmalı testini yaptım. Bu teste LG G4 ve Asus Zenfone 2'yi de dahil ederek aynı anda farklı telefonların da nasıl çektiğini ispatlamak istedim.

Aşağıdaki videoyu izledikten sonra telefonun nasıl sorun yaşadığını kendinizde göreceksiniz. Üründe bu durumun yazılımsal mı yoksa donanımsal mı olduğunu bilemiyorum ama benim edindiğim ilk izlenim bu durmun tamamen donanımsal olduğudur. Lakin Huawei P8 ilk 24 saat içinde 3 adet güncelleme aldı ve sorun halen devam ediyor...

Şimdi ben bir kullanıcı olarak şunu sormak istiyorum; milyar dolarlık şirkette bir kişi yok mudur şu testi yapacak ve telefonların bu sorunlarını görebilecek? Huawei Türkiye'de bu işleri yapan bir arkadaş vardı da bu arkadaş acaba tatile mi çıktı?

Firmalar bu tarz hatalarla her zaman karşılaşabilirler ama bunu mutlaka çözebilmelidirler. iPhone 6 Plus'ın bükülme sorununu daha dün gibi hatırlamıyor muyuz?

Haydi şimdi hep birlikte videoyu izleyelim ve yorumlarımızı daha sonra yapalım.