Huawei üçüncü çeyrekte sattığı akıllı telefon sayısına açıklık getirdi

Çinli şirket başarılı bir çeyreği geride bıraktı. Huawei elde ettiği akıllı telefon satışlarıyla Xiaomi'yi geride bırakmayı başardı.

Huawei üçüncü çeyrekte sattığı akıllı telefon sayısına açıklık getirdi

Geçtiğimiz hafta pazar araştırma firması Canalys tarafından yayınlanan raporda 2015 yılı üçüncü çeyrek dönemi itibariyle Çin’in en büyük akıllı telefon üreticisi olmayı başaran Huawei, temmuz-eylül döneminde gerçekleştirmiş olduğu akıllı telefon sayısına açıklık getirdi. 

Xiaomi'yi devirerek Çin’in bir numarası olan Huawei geride bıraktığımız çeyrekte 27.4 milyon akıllı telefon satışı gerçekleştirdi. Huawei geçen yıl aynı dönemde 16.8 milyon akıllı telefon satmayı başardı. Çinli şirketin 2015’in ilk yarısında ise 50 milyona yakın akıllı telefon sattığını hatırlatalım.

İlginizi çekebilir; 

1446114901_392919.jpg

Buna ek olarak Huawei nisan ayında bu yana satışta olan üst seviye telefonu P8’in satış rakamına açıklık getirdi. Huawei P8 dünya genelinde bugüne kadar 4 milyon adet satıldı.

Son olarak, Huawei 5 Kasım’da Çin’de gerçekleştireceği etkinlikte Honor 5X akıllı telefonu ve Kirin 950 yongasetinin duyurusunu gerçekleştirecek.