iCloud hack yine gündeme geldi!

Çin menşeli mail adresleri ile kullanıcıların iCloud verilerini ele geçirme isteği son günlerde yeniden gündeme geldi. Peki, iCloud hesabınızı nasıl güvene alacaksınız?

iCloud hack yine gündeme geldi!

Geçtiğimiz yıllarda ünlülerin başına gelen iCloud hack skandalı ile teknoloji dünyası çalkalanmıştı. iCloud hack olayından sonra çift aşamlı güvenlik sistemini ekleyen Apple, şimdi de Çinli hackerların hedefinde. Son günlerde iCloud kullanıcıları Çin menşeli mail adreslerinden iCloud Fotoğraf Paylaşma isteği alıyor.

iCloud Fotoğraf Paylaşma isteğine dikkat

iCloud Fotoğraf Paylaşma isteğine izin verdiğiniz zaman, iCloud hesabınızda yer alan tüm fotoğraflara hackerlar erişebiliyor. Gizlilik açısından oldukça önemli olan bu husus için Apple şimdilik birşey yapamıyor. Çünkü hackerların kullanmış oldukları yol ilginçtir ki tamamen yasal. 

1478768841_cw2y9izw8aaqgvf.jpg

iCloud Fotoğraf Paylaşma özelliği sayesinde aile bireyleri veya arkadaşlar birbirlerinin fotoğraf arşivlerine izin verilme şartı ile erişebiliyor. Hackerlar da bu açıktan faydalanmaya çalışıyor.

Peki, dalgınlığınıza gelip bilmediğiniz bir kişiden gelen iCloud Fotoğraf Paylaşma isteğini kabul ederseniz ne olacak? Bunun çözümü iCloud Fotoğraf Paylaşma özelliğini kapatmaktan geçiyor.

Bunun için; Ayarlar>Fotoğraflar ve Kamera>iCloud Fotoğraf Paylaşma bölümünden bu seçeneği pasif yapmanız gerekiyor.

1478768796_icloud.jpg