IDC Türkiye CIO Zirvesi 2014 düzenlendi

IDC Türkiye CIO Zirvesi 2014, 2-4 Nisan tarihleri arasında Kaya Palazzo Golf Resort - Belek Otel, Antalya’da 5.kez gerçekleşti.

IDC Türkiye CIO Zirvesi 2014 düzenlendi

Bu yıl 50. yılını kutlayan, Bilgi Teknolojileri ve Telekomünikasyon alanlarında önde gelen küresel pazar istihbarat firması   International Data Corporation (IDC), amiral gemisi IDC Türkiye CIO Zirvesi 2014 Türkiye, 2-4 Nisan tarihleri arasında Kaya Palazzo Golf Resort - Belek Otel, Antalya’da 5.kez gerçekleşti.

IDC Türkiye Ülke Müdürü Nevin Çizmecioğulları; IDC Türkiye CIO Zirvesi 2014 Türkiye hakkında görüşlerini " Sektörden 220 BT yöneticisi ve 52 iş ortağı ile birlikte çok yoğun ve verimli 3 gün geçirdik. Etkinliğe katılan toplam 450 kişi networking imkanı buldu, sektörün kıymetli yöneticilerinin en önemli sektörel sunumlarını takip etti. En güncel sektör konularının ve sunumlarının gerçekleştirildiği toplantılarda, 19 farklı oturum gerçekleşti, toplam 58 CIO, BT üst düzey yetkilisi, son kullanıcı ve iş ortaklarının üst düzey yöneticileri olmak üzere 88 konuşmacı yer aldı ve katılımcılar açık oturumlarda görüşlerini dile getirdi. IDC üst düzey konuşmacılardan genel bakış değerlendirmeleri edinildi. Oturumlarda sunumları ve moderatörlükleri ile IDC Amerika, Prag ve Dubai merkez ofislerinden Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Baş Analist, Frank Gens; IDC Kurumsal Araştırma PlatformuGrup Başkan Yardımcısı, Matthew Eastwood; IDC Orta ve Doğu Avrupa, Ortadoğu ve Bölgesi, Kıdemli Başkan Yardımcısı, Steven Frantzen; IDC Ortadoğu, Afrika ve Türkiye Grup Başkan Yardımcısı, Bölge Genel Müdürü, Jyoti Lalchandani yer aldı. IDC Türkiye yerel analistleri, Melih Murat, Zeynep Kılıç, Ayşe Kaptanoğlu sunumları ve panelleri ile yerel pazar dinamikleri hakkında güncel  bilgiler paylaştılar. Etkinliğe katılan 52 firma stand alanları ile en güncel teknolojilerini ve demolarını sundu. Sektörün lider tedarikçileri CIO’larla birebir görüşme ve toplantı yapma imkanı buldu.’  

1399024309_cio.jpg

‘5. kez gerçekleşen zirve kapsamında; bu yıl farklı ilklere de imza atıldı. Bu yıl ilk defa 6 ana kategoride CIO ödülleri verildi. Türkiye bilişim pazarını temsil eden deneyimli CIO’lardan oluşan, bir ‘Teknoloji Danışma Kurulu’ oluşturuldu. Başvurular Teknoloji Danışma Kurulu tarafından büyük bir titizlikle değerlendirilerek iş, teknoloji ve inovasyon liderlerinin en iyileri Zirve’de törenle açıklandı.’

3 Nisan akşamı gerçekleşen Gala yemeğinde yapılan törenle CIO ödülleri verilirdi, ardından  Teknoloji Danışma Kurulu ve Zirve’ye destek sağlayan İş Ortaklarına teşekkür plaketleri sunuldu.

Etkinliğin birinci gününde Odeabank CTO’su Sayın Tayfun Küçük oturum başkanlığında 2020 CIO Dönüşüm paneline Markafoni’den Bilişim Direktörü Kıvılcım Hindistan, Egon Zehnder International'dan Yönetici Danışmanı Burcu Bıçakçı, Acıbadem Sağlık Grubu, Bilgi ve Teknik Hizmetler Direktörü Kemal Kaplan, İhlas Holding CIO Serdar Kayaoğlu, Fevziye Mektepleri Vakfı Işık Okulları BT Eğitim Koordinatörü İsmail Süha Hayal, Yüksel Holding BT Yöneticisi Mete Dönmez, Eczacıbaşı Holding’den BT Direktörü Ahmet Biçimli, Yemek Sepeti CTO Bülent Akar, Toyota Pazarlama’dan BT ve Kurumsal Pazarlama Müdürü Barış Erdim katıldı.

Etkinliğin ikinci gününde İstanbul Menkul Kıymetler Borsası CIO’su Sayın Ali Çöplü oturum başkanlığında Finans, Yatırım ve Teknolojik Dönüşüm merkezi olarak İstanbul paneline İşyatırım CEO ve CIO’su Sayın Melih Murat Ertem, Takasbank CIO’su Sayın Galip Karagöz, MKK Merkezi Kayıt Kuruluşu A.Ş. CIO’su Hüsamettin Korkunç ve Finans Invest CIO’su Egemen Erden katıldı.

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası CIO’su Ali Çöplü görüşlerini  ‘İstanbul şehri Türkiye’nin yükselen ekonomik gücüyle beraber dünya finans merkezleri arasında il 10’a girmek gibi kendine yüksek bir hedef koydu. Türkiye Cumhuriyeti hükümetinin de destekleriyle 2008 de kamu ve ilgili kurumlarla hummalı bir çalışma başladı. Şu bir gerçekki başarı ortaya sağlam ve yüksek bir vizyon koymakla başlar fakat kesintisiz, dedike ve hedefe kilitlenmiş yoğun çalışmalarla gerçekleşir. İstanbul Finans Merkesi vizyonunu hayata geçirmek için çalışması ve katkıları gereken kuruluşlar arasında Borsa İstanbul, Takasbank, MKK, aracı kurumlar, kanun koyucu ve düzenleyiciler, telekom operatörleri sayılabilir. Teknoloji ve altayapı İstanbul’un bu rüyasına ulaşması için olmazsa olmazlardan. Bu unsurlar dünyaca kabul edilebilir bir seviyenin üstünde, istendiği zamanda çalışır ve erişilebilir olmalıdır. IDC’nin 3 Nisan’da Antalya’da düzenlendiği panelde Sermaya Piyasalarında kurumların temsilcileri İFM vizyonu, bu vizyona ulaşmak için yapılanları, teknolojik altyapı açısından geldiğimiz noktaya ve yapılması gerekenleri masaya yatırdık. Bütün panelistler kendi kurumları tarafından yapılanları anlattılar ve ilerlemenin memnuniyet verici olduğunu paylaştılar. Yapılacak çok iş olduğunu ve çalışmaya devam edeceklerini de ifade ettiler.’ olarak belirtmektedir.

Etkinliğin üçüncü ve son gününde ise Devlet sektörü ve Eğitim sektörü panelleri gerçekleştirildi.

Devlet sektörü paneli; Türk Hava Kurumu Üniversitesi dekanı Sayın İzzet Gökhan Özbilgin oturum başkanlığında gerçekleşti, panelde sağlık, e-devlet ve ekonomi bilgisi konuları tartışıldı. Panele Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığından Daire Başkanı Ensar Kılıç, Devlet Malzeme Ofisi Genel Müdürlüğü’nden Bilişim Departman Müdürü Yenel Arslan, TRT’den CTO Sedat Onay ve Sigorta yazılımları devlet başkanı Ayhan Kurt katıldı.

Devlet sektörü paneli

Eğitim sektörü paneli; Robert Koleji Teknoloji Direktörü Sayın Metin Ferhatoğlu oturum başkanlığında yapıldı. Panele Üsküdar Amerikan Lisesi’nden Bilişim Direktörü Sayın Birkan Kılıç, Bilfen Koleji Eğitim Teknolojileri Direktörü Barış Yalçınkaya, Robert Koleji’nden Eğitim Teknolojileri Koordinatörü Burcu Örentürk Aybat ve Koç Lisesi’nden Eğitim Teknolojileri Uzmanı Elif Kara Öztürk katıldı.

Eğitim sektörü paneli

Ayrıca, etkinliğe katılan 30 CIO ve tedarikçi üst düzey kadın yöneticiler ile birlikte women@ICT toplantısı organize ederek etkileşim, dayanışma ve paylaşım platformunun ilk temelleri atıldı.

IDC Türkiye CIO Zirvesi 2014 Türkiye; IDC Bilişim Servisleri Araştırma Müdürü Sayın Melih Murat’ın IDC öngörüleri sunumunun ardından, Ülke Müdürü Sayın Nevin Çizmecioğulları’nın Teknoloji Danışma Kurulu görüşleri bildirimleri ile tamamlandı.