IDC Türkiye CIO Zirvesi Başladı

Merkezi ABD'de bulunan market araştırmaları şirketi International Data Corporation (IDC) Türkiye tarafından düzenlenen 7. IDC CIO Turkey Summit 2016, İzmir'in Çeşme ilçesinde başladı.

IDC Türkiye CIO Zirvesi Başladı

Türkiye’nin önde gelen kurumlarına mensup 180’ı aşkın üst düzey yönetici bu üç günlük özel etkinliğe katılmak için İzmir'e geldi. Bu sene IDC, Türkiye’nin Bilgi ve İletişim Teknolojileri (BİT) sektörünü şekillendiren trendlere odaklanacak yoğun bir gündem hazırladı. Konusunda uzman konuşmacılar yeni teknolojilerle ilgili deneyimlerini paylaşmak ve kendi dijital dönüşüm girişimlerine ışık tutmak için bu etkinliğe başladılar.

2010 yılında başlamasından itibaren giderek büyüyen IDC Türkiye CIO Summit etkinliği bu yıl 7. etkinliğini düzenliyor. BİT sektörünün önde gelen liderlerine ev sahipliği yapmaya devam eden IDC CIO Summit formatı, yapısı, tarzı ve iş ortaklığı fırsatları açısından özel olarak tasarlanan IDC CIO Summit Türkiye; sunumları, ana oturum ve paralel oturumları, panel ve gerçek hayattan başarı hikayeleri, derinlemesine soru-cevap bölümlerinin harmanı ile üst düzey BİT yöneticilerinin en kritik endişelerini doğrudan ele alma konusunda haklı bir üne sahip. 

Son birkaç yıldır yaşanan zorlu makroekonomik koşullar Türkiye’deki kurumların önüne bazı büyük zorluklar getirdi. Ancak, BT bütçeleri üzerindeki baskıya rağmen CIO’lar iş birimlerinin dijitalleştirilmiş ürünleri ve hizmetleri daha hızlı bir şekilde pazara sunabilmek için yine CIO’ların desteğine her geçen gün daha fazla ihtiyaç duyduklarının farkında. Etkinlikte derinlemesine tartışılacak olan bu trend, eforlarını ve harcamalarını gelir getiren faaliyetlere kanalize etmesi gereken ve artık daha iş-odaklı birimler olarak görülen BT departmanlarının işletme modelinde temel bir değişimi çoktan tetiklemiş durumda.

IDC Türkiye Ülke Müdürü Nevin Çizmecioğulları açıklamasında “BT altyapısının yeni iş modellerini mümkün kılacak bir şekilde yenilenmesi elbette ki Türk CIO’ların hedefleri arasında ancak en önemli öncelikleri değil. Bunun aksine, BT departmanlarının yeniden yapılandırılması ve bir yenilik merkezine dönüştürülmesi ülkedeki CIO’lar açısından daha büyük bir stratejik öneme sahip. Bu görevi yerine getirebilmek üzere BT departmanları, çözüm sunabilen ve ayrıca Büyük Veri, Mobilite ve Nesnelerin İnterneti gibi konular etrafında teknoloji adımlarını destekleyebilen çapraz-teknoloji olanakları ile dolu mühendislerin yer aldığı araştırma ve geliştirme birimleri oluşturmayı planlıyor” dedi.

Türkiye CIO Zirvesi 2016’nın en önemli anlarından birisi de BİT liderliklerini daha da güçlendirmenin peşinde olan kurumların çabalarını taçlandırmak için yapılacak ödül töreni oldu. Çok sayıda dikey pazarda 60’tan fazla kuruluş – ki bunlara devlet, perakende, imalat, finans, kamu hizmetleri, profesyonel hizmetler, telekomünikasyon, ulaşım ve sağlık dahil – Zirve sırasında başarılı projelerini, ekiplerini ödüllendirmek için IDC’ye başvurdular ve kazananlar etkinliğin açılış gününde açıklandı.

Zirvenin ilk gününde düzenlenen açılış töreni ve panellerin ardından "Yılın En Yenilikçi Projesi", "Yılın En iyi Değişim Yönetimi Projesi", "Yılın En İyi BT Yönetişim Projesi", "Yılın En İyi BT ile Kurumsal Hedeflere Katkı Sağlama Projesi", "Yılın En İyi BT Maliyet Düşürme Projesi", "Yılın CIO'su" kategorilerinde finale kalanlara ödülleri, düzenlenen törenle verildi.

1460019887_odul.jpg

Kıdemli IDC analistleri Zirvede bir araya gelerek “BT Paylaşımlı Hizmetleri Dönüştürme”, “Bulut Barındırma Stratejileri”, ve “Finans Sektöründe Dijital Parçalanma” gibi konular hakkında çok faydalı çalıştaylar düzenleniyor. Buna ek olarak, katılımcılar analistler ile birebir görüşmeler yaparak günümüzün yatırım gündemini derinden etkileyen konularda analistlerin fikirlerini duyma şansı yakalıyorlar.

İlk gün düzenlenen ve karşılıklı soru cevaplarla devam eden basın toplantısına NETAŞ, CISCO Türkiye, IBM Türk, IDC, KoçSistem, Microsoft yetkilileri katılarak bu yıl düzenlenen IDC CIO Summit ile hedeflediklediklerini ve değişen CIO'ların rolünde, dijital transformasyonun günümüzde tüm birimleri ilgilendirdiğini ve CDO ( Chief Digital Officer ) kavramının ve ihtiyacının doğduğunu belirttiler. 

1460019851_toplanti.jpg

IDC Türkiye CIO Zirvesi 2016 hakkında daha fazla bilgi almak ve esnek ortaklık fırsatları hakkında daha fazlasını öğrenmek için  adresinden Nevin Çizmecioğulları ile iletişime geçilebilir. Ayrıca, #IDCTURKIYECIO hashtag’ini kullanarak zirveyle ilgili tweet atabilir ya da www.idcciosummittr2016.com adresinden etkinlik websitesini ziyaret edebilirsiniz.

Etkinliği Ana Partnerleri: KocSistem ve IBM. Premier Partnerler: Cisco, Citrix, Comparex, Fortinet, Hitachi Data Systems, Innova, Intel, Juniper-Netex, Mednautilus-Telecom Italia Sparkle Group, Mirosoft, Netas, Riverbed, UITSEC, Veeam, Innovera-Vertitas. Premier Partnerler: AudioCodes-Bircom, Brocade, Datamarket, Exclusive Networks-Lakeside Software, iDashboards, Intel Security, Interoute, Nutanix, Pure Storage, SimpliVity, SOTI, SUSE. ENT Yuvarlak Masa Partnerleri: Aruba, Titus-Detech, Prolink-Gigamon, Mecsoft, ve OKI. Sergi Partnerleri: Alcatel-Sistaş, Biznet, Bulutistan, Canovate Group, Cyberark, Destek Computer, Doruknet, IGE, Infosec, Logitech, Logsign, Lostar, Netcore, Peak-up, Platin Bilişim, Radore, Sophos Cyberoam, Tesan, Treo, Tsystems, Vektora, ve Vmware.