İddia: Google yeni bir sanal gerçeklik gözlüğü hazırlıyor

Google gözünü sanal gerçekliğe dikti

İddia: Google yeni bir sanal gerçeklik gözlüğü hazırlıyor

Sanal Gerçeklik hepimiz için tam bir bilinmez. Biz test editörleri zaman zaman bu ürünleri deneyimlesekte gerçek hayatta bu Sanal Gerçeklik Gözlüklerinin nasıl bir performans ortaya koyacakları tam bir muamma. Sanal gerçeklik gözlüklerinin ya iyi bir PC'ye ya da cep telefonlarına ihtiyaç duyması ise bu teknolojinin gelişmesindeki en önemli engel gibi görünüyor.

1455261419_war-thunder-oculus-rift-dk2.jpg

Gelen bilgilere göre Google hiçbir ek aparata ihtiyacı olmayan bir sanal gerçeklik gözlüğü üzerinde çalışıyor. Bu sanal gerçeklik gözlüğünün özellikle ses deneyimi noktasında da büyük bir inovasyon getireceği belirtilirken muhtemelen Haziran ayında tanıtılacak yeni Android sürümü ile birlikte tanıtılacağı belirtiliyor.

Söylentiler gerçek olur mu olmaz mı bilinmez ama Google'ın bu noktada ciddi bir tecrübesi olduğu ortada. Google Glass ile büyük bir beklenti içine giren Google, gözlüğün 4 saat kullanım ömrü sunmasını hesaplayamadığı! için ürün tam bir faciaya dönüşmştü.

1455261511_article-2294672-18b97b30000005dc-991634x398.jpg

Bazı ülkelerde Google Glass'ın gizli kamera olarak kullanabileceğinden dolayı kullanımının yasaklanması ise tüm bunların üstüne tuz biber ekmişti. Bakalım Google nasıl bir sanal gerçeklik gözlüğü hazırlayacak?