İddia: Samsung satış rakamlarında hile yaparken yakalandı!

Daha evvel Benchmark testlerinde hile yaptığı ortaya çıkan Samsung'un şimdide satış rakamlarında yaptığı abartılar ortaya çıktı!

İddia: Samsung satış rakamlarında hile yaparken yakalandı!

Bildiğiniz gibi Samsung ve Apple arasında Kalifornia'nın San Jose kentinde halen devam etmekte olan "patent ihlali davasında" artık sona çok yaklaşıldı. Bu dava süresince şirketlerin gizli bilgileride bir bir ortaya dökülmüştü.Geçtiğimiz ay Apple'ın kendi içinde yazıştığı mailler ortaya çıkmıştı. Dünse Samsung'un 1 milyon adet Galaxy Tab satışı gerçekleştirmişken bu satışları 5 milyon adet gösterdiğini ve Apple satışlarından da haksız bir oynama yaptığının belgesi ortaya çıkartıldı.

Bu belgeler şirketleri büyük jüri önünde oldukça zora sokarak haksız rekabet yapıldığının ve Amerika için en önemli ticari kurallardan biri olan "yanlış yönlendirme" ihlali yapıldığını ortaya çıkartmaktadır. Gelen bilgilere göre Samsung tarafı bu belgenden dolayı oldukça zora girmiş ve hakimden savunma yapmak için süre istemiştir. Samsung ve Apple arasındaki bu patent ihllai davasında bu ayın sonuna kadar mehkemenin bir karar vereceğini belirterek rüzgarın şu anda Apple tarafından estiğininde altını çizelim. 

Appleinsider sitesinin sunuduğu işte o belge.

1397300739_galaxytabmarketshare.jpg