Instagram efekti sağlayan 5 web site!

Fotoğraflara Instagram efekti veren 5 web site haberimizde!

Instagram efekti sağlayan 5 web site!

Instagram bildiğiniz gibi Facebook'un satın almasıyla popülerleşen fotoğraf paylaşım sitelerinden biridir. Ancak Instagram'ı sadece telefonunuzda kullanabilmekten şikayetçiyseniz, sizler için bir takım çözümlerimiz var. Instagram son zamanlarda her ne kadar beğeni ve yorum bölümleri eklese de temel olarak fotoğraf paylaşımı, profil görüntülemesi gibi özellikleri daha yaygın kullanılıyor.

Bir çok kullanıcının kameralarından çektikleri resimleri paylaşma konusunda bağımlısı olduğu sitenin belli bir kullanıcı grubu da bulunuyor, örneğin profesyonel fotoğrafçılar, bloggerlar vb. Instagram'ın dSLR kamerasında çekilmiş fotoğraflar üzerinde bazı durumlarda sınırlı kalması kullanıcıların şikayet ettiği durumlardan bir tanesi.

1351200474_instagram-sign.jpg

Peki akıllı telefonların dışında bu uygulama kullanılamaz mıydı? Başka bir deyişle bilgisayarda bu eskitilmiş fotoğraf efektlerini vermek mümkün olabilir mi?

Aslında Photoshop bilenler için bu çok kolay. Fakat bu işi en hızlı yoldan ve bedava yapan sitelerde bulunuyor. Bu sitelerden 5 tanesini sonraki sayfalarımızda inceleyebilirsiniz.



InstantRetro sitesi üyelik gerektirmeden, hızlıca fotoğraf upload etmeye ve efekt seçmeye izin veriyor. Dilerseniz Facebook ve Twitter hesabınızdaki fotoları da aktarabiliyorsunuz. Chrome browser eklentisi ve Facebook uygulaması üzerinden de aynı işlevleri yerine getirebiliyor.

1351200499_instagram-3.jpg

Rollip servisi de üye olmadan 40 fotoğraf  efektini hemen uygulayabileceğiniz bir site. Efekt uyguladığınız fotoyu da hemen Facebook'tan paylaşmanıza ve ya bilgisayarınıza indirmenize olanak tanıyor.

Pixlr-o-Matic sitesi en geniş kapsamlı efekt, film ve çerçeve seçeneklerine sahip. Resim upload edebildiğiniz gibi direk webcam'inizden fotoğraf çekip düzenleyebiliyorsunuz. Yani epey avantajlı. Ayrıca Instagram'a en yakın efektleri Pixlr'dan alabiliyoruz.



Picyou, Facebook ve ya Twitter hesabınızla üye olabileceğiniz bir servis. Fotolara 8 efekt uygulanabiliyor ve Polaroid çerçevesi eklenebiliyor. Ayrıca fotoğrafınızı dilediğiniz gibi kırpabiliyorsunuz. Picyou sitesi aynı zamanda bir sosyal paylaşım ortamı. Fotoğraflarınızı yayınlayıp yorumlar alabileceğiniz bir ortam.

Son zamanlarda en fazla kullanılan efektlerden biri de TiltShift efekti. Fotoğrafları minyatürize gibi gösterebilen türde bir efekt. TiltShift Maker sitesi de sadece bu efekt için özelleşmiş bir site. Fotoğrafınızı yükleyip ince ayarlar vermenize imkan tanıyor.