İşte Windows'un en hızlı tarayıcısı!

Dünyanın bütün tarayıcıları arasındaki liderlik koltuğunu elinde bulunduran tarayıcı sizce hangisi?

İşte Windows'un en hızlı tarayıcısı!

Tarayıcı denildiği zaman akla gelen sabit 2 3 isim vardır, bunlar genellikle günümüzde, Türkiye çapında düşündüğümüzde Mozilla Firefox, İnternet Explorer, Chrome olarak başlar, Opera vs vs diye gider genelde...

Peki dünya üzerindeki tarayıcıların durumu nasıldır? En hızlı tarayıcı sizce hangisidir?

Geçtiğimiz günlerde İnternet tarayıcıları hız çözümleri üzerinde çalışan bir şirket yaptığı çalışma sonucu en hızlı tarayıcınında içinde bulunduğu bir liste yaptı. Ortaya atılan iddiaya göre İnternet Explorer 9 görünüyor. Hemen hatırlatmakta fayda var, son güncellemeler, eklentiler ve herhangi birşey tarayıcılar üzerindeki çalışmanın sterilliğini etkileyebilir. Buna bilgisayarınızın performansı da dahil olmak üzere. Bu iddianın doğrulanabilirliği zor ve karşı cepheden gelen test sonuçları ne kadar doğru da olsa muhakkak taraflı olacaktır. Bilinen şu ki en hızlı tarayıcıların Mozilla veya Opera ile başlayıp devam ettiğini biliyoruz.



*TeknolojiOku olarak Mozilla Firefox'u öneriyoruz.

New Relic adındaki bu şirket yaptığı listeyi hazırlarken, 5 Milyar sayfanın açılış hızlarını karşılaştırdığnı iddia ediyor. Bu çalışma sonucu listenin durumuna bakacak olursak: IE9, ortalama 3 saniyelik sayfa yükleme süresi ile en hızlı tarayıcı. Firefox 11 ve 14, Chrome 17 ise 3.5 saniyelik bir yükleme süresine sahip tarayıcılar arasında.

İşte New Relic şirketinin çalışma raporu:

1333878636_20120406121339.jpg