iOS 10'un en iyi 8 özelliği

iOS'in yeni sürümünde Apple kullanıcılarının beğenisini kazanacak 8 özelliği sizler için derledik.

iOS 10'un en iyi 8 özelliği

Apple CEO'su olan Tim Cook'un bugüne kadarki en büyük güncelleme olarak değerlendirdiği iOS 10 güncellemesi indirilmeye sunuldu. Peki bu özelliklerden hangileri Apple kullanıcılarının daha çok işine yarayacak? İşte Apple kullanıcılarının bayılacağını düşündüğümüz 8 özellik:

Kilit ekranı

1473817662_1.jpg

iOS 10, önceki iOS sürümlerinden çok daha fazla kilit ekranı özelliğine sahip. Kilit ekranının yeni özelliklerine bakarak Apple'ın, kullanıcılarının kilidi açmadan birşeyler yapabilmesini istediğini rahatlıkla söyleyebiliriz.




Bilgisayar takibi

1473817678_2.jpg

iOS 10 ile bilgisayarınızda ne yapıldığını anbean takip edebilmeniz mümkün. Bu özelliğin işe yaramayacağını düşünebilirsiniz ancak gizliliğinize önem veriyorsanız ve bilgisayarınızı başka birileriyle paylaşıyorsanız özelliğin gerekliliğini anlayabilirsiniz.




Bildirim temizleme

1473817693_3.jpg

Apple, iOS 10'u geliştirirken Android'den esinlenmiş ve bildirim ekranına tüm bildirimlerin temizlenmesini sağlayan bir buton yerleştirmiş. Oldukça kullanışlı öyle değil mi?




Alarm

1473817718_bedtime-will-track-your-sleep-and-wake-you-up-with-soothing-sounds-instead-a-jarring-alarm.jpg

Apple, iOS 10'da alarm uygulamasına da el atmış ve uygulamadaki sinir bozucu çalar saat seslerini kaldırarak kuş sesleri ve yağmur damlaları gibi gerginlik hissi yaratmayan seslere yer vermiş. Bu güzel seslerin yanı sıra uygulamayı kullanarak uyku düzeninizin takibini yapabilmeniz de mümkün.




Uygulama silme

1473817735_you-can-finally-delete-many-of-the-default-apps-from-apple.jpg

Apple kullanıcılarının birçoğu cihazlarının depolama alanının yetersizliğinden şikayetçi. Bu soruna bir çözüm üretmek için kolları sıvayan Apple, iOS 10 ile birçok uygulamaya silinebilme özelliği getirdi. Artık kullanmadığınız uygulamaların çoğundan kurtulabilirsiniz.




Photos uygulaması

1473817833_ahsah.jpg

Yeni Photos uygulaması fotoğraflarınızı kullanarak kısa videolar hazırlayabiliyor, fotoğraflarınızdaki yüzlere ve fotoğrafın çekildiği konuma göre kategorilendirme yapabiliyor.




iMessage

1473817757_you-no-longer-need-a-third-party-keyboard-to-send-your-favorite-gif-to-your-friends-on-imessage.jpg

iMessage uygulamasına birçok yenilik geldi ve bu yenilikler sayesinde uygulama, üçüncü parti klavye uygulamalarından kurtuldu. Artık iMessage kullanıcıları GIF ve fotoğraflar için kolayca açılabilen arama penceresini kullanabilecekler. Ayrıca direkt olarak uygulama üzerinden fotoğraf da çekilebilecek.




Park yeri bulma

1473817859_your-phone-will-now-automatically-tell-you-exactly-where-you-parked-your-car.jpg

Akıllı telefonunuzu kullanarak otomobilinizi park ettiğiniz yeri anında görmeniz iOS 10 ile mümkün.