iOS 11 ve Android O'da gelen en yeni özellikler

Apple'ın mobil işletim sistemi iOS 11 ve Goolge'ın mobil şletim sistemi Android O'da gelen en yeni özellikler haberimizde!

iOS 11 ve Android O'da gelen en yeni özellikler

Her yıl iki büyük mobil işletim sisteminin yeni sürümleri tanıtılıyor ve Apple'ın iOS 11 ve Google'ın (hala tam olarak adlandırılmamış) Android O mobil işletim sistemlerinin piyasaya sürülme zamanı geldi. Bu iki yeni mobil işletim sistemi ile akıllı telefonlarınızda ve tabletlerinizde görmek için sabırsızlanabileceğiniz en iyi yeni özellikleri haberimizde bulabilirsiniz.

iOS 11

Apple ile başlayacağız ve iOS 11'in Eylül ayının başlangıcında yakın bir noktada yeni iPhone'larda yer alması bekleniyor. İşletim sisteminin genel beta sürümü, son sürümde beklenen yeni özellikle zaten mevcut.

Apple, dahili uygulamaların tümünü iOS ile aynı anda güncellemektedir ve bu nedenle düzinelerce yeni iyileştirme ve değişiklik yapılmasına rağmen, özellikle heyecan duyduğumuz altı yeni özellik var.

 Artırılmış gerçeklik süper güçleri

 Geliştiriciler için genişletilmiş gerçeklik çerçevesi olan ARKit'in, iOS 11'e gelmesini dört gözle bekliyoruz. 

1502268950_01.jpg

 Daha akıllı bir Siri

Siri, her yeni iOS sürümü ile güncellenir ve bu yıl, dijital asistan için daha doğal ses veren bir sese ve daha sade bir arayüze bakabilirsiniz. Siri, diğer uygulamalarınız ile ilgili tüm verileriniz arasında da senkronize edilecek olsa da, takip soruları ve diğer sorulan soruları daha iyi anlayabilecek. Siri ayrıca, Apple News'den çıkarılmış makaleleri öne sürmeye başlıyor.

1502268966_02.jpg

Dosyalar ve gelişmiş depolama yönetimi

 Telefon saklama alanı en heyecan verici konulardan biri olmayabilir ancak cihazlarımızda biraz ekstra depolama kullanabiliriz. iOS 11, Ayarlar'da yeni iPhone Depolama seçeneği ile müzik, fotoğraf, video ve ihtiyacınız olmayan karmaşıklığı temizlemek için daha iyi olacak. Dahası, iOS ilk kez kendi özel Dosya uygulamasını kullanıyor ve bu nedenle cihazınızdaki ve iCloud hesap klasöründeki dosyaları klasörlere göre daha iyi görebileceksiniz.

1502268978_03.jpg

4. Bir iPad dock ve uygulama değiştirici

iOS 11'deki en büyük değişikliklerin bazıları iPad'e münhasır olarak geliyor. Ekranın alt kısmında Mac tarzı bir yükleme istasyonunun yanı sıra, yükleme istasyonundan ekranın yan tarafına veya mevcut uygulamanın üstüne sürükleyip bırakmaya olanak tanıyacak. 

1502268990_04.jpg

5. Yenilenmiş bir App Store

App Store, iOS 11'i yükledikten sonra çok farklı görünecek. Daha temiz, daha yeni bir görünüme sahip App Store, uygulamaları bulmayı kolaylaştırmak ve ihtiyaç duyduğunuzu fark etmediğiniz yeni uygulamaları keşfetmek için tasarlanmış. Örneğin, yeni Bugün sekmesi, sevebileceğiniz yeni ve popüler uygulamaları vurguluyor. Ayrıca, oyunlar, genel uygulamalar ve güncellemeler için de ayrı sekmeler bulunuyor. Aynı yeni görünümlü arabirim iTunes'da da sergilenecek.

1502269002_05.jpg

6. Yenilenmiş Kontrol Merkezi

iOS'ta ekranın altından hızlıca kaydırdığınızda görünen Kontrol Merkezi, yeni bir renk alır ve özelleştirme seçenekleri arasında bir sürü yenilik var. 

1502269014_06.jpg

Android O

Google'ın Pixel telefonları genellikle iPhone'lardan biraz daha sonra piyasaya sürülüyor ve yeni Android sürümü de bu telefonlar ile resmen başlamış oluyor. Android O, Ekim veya Kasım ayına kadar bitmiş bir sürüm ile gelmeyebilir. Ayrıca Google'ın yeni mobil işletim sistemi için hala hangi ismi kararlaştırdığını bilmiyoruz.

Android O'da konuşulacak pek bir şey yok. Google'ın sunduğu iyileştirmeler üzerinde duruluyor ancak, Android'in şu anki kullanıcıları, bu özellikler de dahil olmak üzere çok şey bekliyor.

Daha hızlı kamera kısayolları

Genel bir kural olarak Google, uygulamaları ve Android'i bağımsız olarak güncelleme eğilimindedir ve Kamera uygulaması bir istisna değildir. Android O ile birlikte verilen yeni sürümde, yüzde 50 oranında hızlıca yakınlaşmak ve fotoğraf ve video modları arasında bir simgeye dokunduğunuzda geçiş yapmak için ekrana iki kez dokunabilirsiniz. Bu, eski yöntem olan hızlıca kaydırmaktan daha kolay bir yöntemdir.

1502269089_08.jpg

Tüm cihazlarınızdaki tüm verileriniz

Android zaten aynı Google hesabı altında Chrome'da kaydettiğiniz şifreleri, giriş ayrıntılarını ve adresler gibi bazı bilgileri çeker ama bu özellik Android O’da daha da genişletilmiş olacak. Böylece detayların daha iyi almak mümkün olacak ve kredi kartı numaralarını tüm cihazlarınızda ve uygulamalarınızda her seferinde onlara dokunmadan kullanmanızı sağlayacak. Ancak, tüm bu verileri organize etmek için üçüncü taraf bir şifre yöneticisi uygulamasına ihtiyacınız olacaktır.

1502269134_09.jpg

 Arka plan kısıtlamaları ve sınırları daha iyi pil ömrü anlamına gelir

Uygulama işlemlerinin arka planda dolaşmasına daha az izin verilir ve bu nedenle, pil ömrü daha iyi olur. İşletim sisteminin yaklaşan sürümü, belirli bir uygulamanın arka planda yürütebileceği kapalı yayınları, arka plan servislerini ve konum güncellemelerini ciddi ölçüde sınırlandıracak ve bu da tüketiciler için harika olacak.

 1500819710_01.jpg

Resim içinde resim modu harika

Medya gittikçe artan bir hızla ilerliyor ve Android'in resim içinde resim modu alması hiç de şaşırtıcı değil. Tıpkı hayal edebileceğiniz gibi, veya cihazınızdaki başka bir uygulamaya göz atarken tüm trend YouTube videolarını izleyebilir Stranger Things'in ikinci sezonuna dalabilirsiniz. Süper kullanışlı, ancak daha büyük bir ekrana sahip bir telefonun görev için daha uygun olacağını söyleyebiliriz.

 1500819724_02.jpg

 Akıcı arabirim

Pixel cihazınızın Ayarlar menüsüne gerçekten alıştıysanız, hemen Android O ile birlikte gelen büyük değişiklikleri fark edeceksinizdir. Android Nougat, pencere üzerinde yaklaşık 24 listeye sahipken Android O, bunları yalnızca bir düzineye bölüp daha temiz ve düzenli bir görünüm sağlayacak şekilde menüyü yenileyecek ve içinde bulunan tüm öğeleri çıplak yüklemeye uygun hale getirecektir. Bununla birlikte, bu, kullanıcı deneyimine biraz zararlı olabilir. Zira belirli zorunlu seçenekler, bazı menülerde sezgisel olmayan bir şekilde uzaklaştırılmış ve bu durum biraz yeniden öğrenme ile karşı karşıya bırakacaktır.

 1500819737_03.jpg

Bildirimleri erteleme ve filtreleme

Bildirimler, "içerik filtreleri" için kullanılan içerik filtrelerini puanlayacak. Uyarılar, Genel Mesajlar, Ekran Görüntüleri, Depolama Alanı, Çeşitli vb. farklı bildirim türleri olacak ve kullanıcılar, bunlardan herhangi birini istedikleri gibi kapatabilir.

 1500819748_04.jpg

 Hi-Fi Bluetooth ses

Google, Bluetooth üzerinden ses akışının kalitesini artırmak için Sony ile birlikte çalışıyor. Sony'nin Android O'daki LDAC uygulanması sayesinde bu gerçek bir gerçeklik haline geliyor.

 1500819765_005.jpg

Bildirim rozetleri

Stokta kalma Android için yeni olan ince bir gelişme. Bekleyen bir bildirimde bulunduğunuzda belirli bir uygulamanın simgesinde bildirim rozetleri açılır. Söz konusu rozette henüz bir sayaç yok, ancak bu, ana ekranınızı daha canlı gösterecek ve biraz daha dağınık hale getirecek hoş bir ek.

 1500819805_05.jpg

 Uyarlanabilir simgeler

Android O ile Uyarlanabilir Simgeler giriş yapıyor. Uygulama geliştiricileri tek bir uygulama yapmakta özgür olacaklar ve Android sisteminin kırpılmasını ve hizalamasını yapmaktan ve böylece tüm simgelerinizin benzer şekillere sahip olmasından sorumlu olacaksınız.

 1500819781_06.jpg

 Akıllı metin seçimi

Kopyala / yapıştır / kısayollarını içeren basit bir açılır pencere, 2000'lerin başından beri kullanılıyor. Android O'nun akıllı metin seçimi bunu biraz daha ileriye taşıyor. Bir metin parçasını vurgulamak size daha fazla seçenek sunacak. Örneğin bir adres seçtiğinizde Google Haritalar'a gidebilir, bir telefon numarası seçerseniz hızlı bir şekilde arama yapabilirsiniz.

1500819794_07.jpg