iOS 8 ile birlikte iPad çoklu ekran özelliğine kavuşuyor.

Apple iOS 8 ile birlikte işletim sisteminin eksik kalan yönlerini tamamlıyor.

iOS 8 ile birlikte iPad çoklu ekran özelliğine kavuşuyor.

Android ekosisteminde Note 2 ile birlikte kullanılmaya başlanan çoklu pencere özelliği büyük eleştiriler sonrasında iOS platformuna da gelmekte. Özellikle Microsoft ve Samsung'un büyük bir reklam kampanyası düzenleyerek Apple'a göndermede bulunduğu videolar büyük ses getirmişti. Multitasking - Çoklu Pencere Özelliğinin iOS platformuna ne şekilde geleceği ise büyük bir merak konusu. Samsung'un Galaxy Tab Pro 12,2 tabletinin bu bağlamda sınırları çizdiğini ve 4 farklı işi aynı pencerede yapabilmenize olanak sağladığını görmekteyiz. iOS için hazırlanan konsept videosunda ise iPad'in bu özelliği dikey düzlemde 2 pencere ile  bu özelliği sunacağını görüyoruz.

Bundan evvel sizlerle yukarıda bahsettiğimiz Microsoft ve Samsung'un Apple'a gönderme yapmak amacıyla çektiği komik reklam filmlerini sunalım. 

Bu videoların artması üzerine Appe'ın yeni nesil işletim sistmeinde Multitasking - Çoklu Pencere Özelliğine yer vereceğine ise kesin gözüyle bakabiliriz. Tabletlerin profesyonel olarak kullanılmaya başlanmasıyla birlikte tabletlerde çoklu pencere özelliği çok aranan bir alım kriteri oldu. Sam Beckett adlı tasarımcının iOS 8'in multitasking özelliği için hazırladığı videoyu aşağıdan izleyebilirsiniz.