iOS 9.3 ile ne değişecek?

Apple iOS 9.3 Beta 3'ü kullanıcıların indirmesine sundu.

iOS 9.3 ile ne değişecek?

Apple güncelleme noktasında tüm mobil cihazlar içinde ayrı bir yere sahip. Donanım üreticisi olarak işe başlayan Apple'ın Microsoft ile yaşanan bazı anlaşmazlıklar sonrası yazılım tarafında kendini geliştirdiğine yıllar içinde şahit olduk. Hem PC tarafında hem de mobil tarafta kendi işletim sistemini kullanan Apple'ın en doğru kararı verdiğini ise ortaya çıkan son ürünlerden anlıyoruz.

Apple yeni bir güncelleme sunmaya hazırlanıyor. iOS 9.3 güncellemesi ile telefonun farklı özelliklere kavuşacağını sizlerle zaman içinde paylaştık peki bu özellikler neydi? Dilerseniz kısaca bunları sizlere aktarılm.

Okuma Ekranı Ayarı yani Mavi Ekran 

Bu özellik iPhone sahipleri için "müthiş" bir özellik gibi görünebilir ama Android ekosisteminde 799 TL'ye satılan telefonlarda bile bu özelliği görmek mümkünken Oppo bu özelliği 2 yıldan beri telefonlarında kullanmakaydı. Karanlık ya da az ışıklı ortamlarda ekranın mavi ayarının yapılmasıyla daha rahat bir okuma sağlanıyor ve bu özellik iOS 9.3 ile birlikte kullanıcılara sunuluyor. Apple kullanıcıları için özellikle iPad tarafında ciddi bir inovasyon olduğunu söyleyebiliriz.

1455178545_ekran-alintisi.png

Bazı Uyulamalar TouchID İsteyecek!

Bu tarz güvenlik uygulamları akıllı telefonlarda malesef 3. parti uygulamlar ile yapılabiliyordu ama Apple iOS 9.3 ile bazı uygulamaların içeriğine ulaşabilmek için TouchID koruması isteyecek. Bu güzel bir özellik umarız Android tarafında da bu özellikler uygulanmaya başlar...

1455178446_ekran-alintisi.png

Hızlı Ayarlar Menüsü

Apple'ın "Ben Android Gibi Olmayacağım" inadının son ürünü olan bu özellik sayesinde bir uygulamanın ikonuna uzun süre basarak en çok girilen alt menüleri 3DTouch ekranında görebiliyorsunuz. Örneğin Ayarlar menüsüne uzun süre basarsanız Ayarlar menüsü içinde en sık kullandığınız uygulamaları orada görüp hızlı bir şekilde ulaşabilyorsunuz. 

1455178372_ekran-alintisi.png

Peki insan sormak istemiyor mu neden bunu bildirim ekranına ya da Control Center'a eklemiyorsunuz diye...

Live modunda çektiğiniz fotoğrafları artık bu şekilde paylaşabileceksiniz. Facebook ve Twitter'ın bu özelliğe çok yakında destek vermeye başlayacağı dedikodularının ise doğru olduğunu artık kesin olarak söyleyebiliriz...

1455178805_ekran-alintisi.png

iWatch optimiazsyonu, bazı programların daha uyumlu çalışması ve kamera tarafında daha iyi performansların olacağı da belirtiliyor ve iOS 9.3'ün özellikle iPhone 6, iPhone 6Plus, iPhone 6S ve iPhone 6S Plus'a müthiş bir ivme katacağı söyleniyor. Bakalım Apple iOS 9.3 güncellemesi ile bizlere ne sunacak. 

iOS 9.3 kullanım deneyimi ve detaylı haberleri bundan böyle iOS işletim sistemini tercih eden değerli editörümüz Mustafa KILIÇ sizlere aktaracak. Mustafa KILIÇ'ın iOS macerasının yakından takip ediyoruz... ;)

iPhoneHacks takımının hazırladığı iOS 9.3 incelemesi videosunu da aşağıdan izleyebilir değişiklikleri kendi gözünüzle görebilirsiniz...