iOS için geliştirilen Deadline, ölüm tarihinizi söylüyor

Ölüm tarihinizi öğrenmek ister misiniz? Oldukça ürkütücü görünüyor değil mi?

iOS için geliştirilen Deadline, ölüm tarihinizi söylüyor

Üreticiler son dönemde mobil cihazlarda sağlık aktivitelerine daha fazla yer vermeye başladı. Samsung, Apple ve LG’nin sağlık uygulamaları belli başlı aktivitelerin günlük kontrol altına alınması sağlarken; fitness takip cihazı ya da akıllı bileklik olarak isimlendirdiğimiz cihazlar ise günlük sağlık aktivitelerini daha kapsamlı sunmaktadır.

Apple, iOS 8 işletim sistemiyle birlikte sağlık verilerini bir uygulamada toplamak için Healthkit uygulamasını duyurdu. Healthkit, kalp atış ritmi, yakılan kaloriler, kan şekeri, kolesterol, uyku düzeni gibi birçok değeri ölçümleyebiliyor ve bunları analiz ederek kullanıcılara sunuyor. Üstelik uygulama kişinin tüm sağlık bilgisi, kan grubu, alerjileri, kullandığı ilaçlar gibi tüm bilgileri de depolayabiliyor.

1414835478_screen568x568.jpeg1414835489_screen568x568-1.jpeg

iOS platformu için geliştirilen bir uygulama Apple Healthkit’in veritabanından yararlanarak kullanıcının öleceği tarihi açıklıyor. Deadline adlı uygulama doğum tarihinden günlük hareket aktivitelerine, uyku düzeninden kişinin sigara kullanıp kullanmadığına kadar çeşitli sorular sorarak kişinin öleceği günü ortaya çıkarıyor ve geri sayıma başlıyor.

Deadline özellikle düzensiz beslenen, spor yapmayan ve zararlı alışkanlıkları bulunan insanları daha sağlıklı bir yaşama teşvik etmek için tasarlandı.

Deadline halihazırda sadece iOS platformda yer alıyor. Uygulamayı 0.99 dolarlık fiyatıyla buradan indirebilirsiniz.