iOS uygulamalarında önbellek nasıl sıfırlanır?

iOS uygulamalarında önbelleğin gizli bir yöntem ile sıfırlanabildiğini biliyor muydunuz?

iOS uygulamalarında önbellek nasıl sıfırlanır?

iOS, kapalı yapısından dolayı kullanıcılara maalesef ki sisteme ve uygulama içerisindeki verilere müdahale etme imkanı sunmuyor. iOS 8'e kadar Sandbox yöntemi ile iOS uygulamalarını değiştirmek ve önbellek dosyaları silmek, 3. parti uygulamalar ile mümkündü. Ancak iOS 9 ile Sandbox yöntemine izin veren erişim izinleri kaldırıldı. 

App Store'dan indirdiğimiz uygulamalarda sorun yaşarsak, önbellek temizleyemediğimiz için uygulamaları silip tekrar kurma şansımız var. Ancak bu iOS'in tümleşik her uygulamasında mümkün değil. Bunun için Apple, uygulamalarına gizli önbellek temizleme opsiyonu koydu. Peki, iOS uygulamalarındaki önbellek nasıl temizleniyor?

Örneğimizi App Store uygulaması üzerinden verelim. App Store uygulamasını açın. Alt bölümde yer alan sekmelerden herhangi birine üst üste 9 defa tıklayın. Bu tıklama işleminden sonra App Store'un yeniden yüklendiğini göreceksiniz.

Özellikle uygulama güncellemelerinde sıkıntı yaşayanlar, App Store'un önbelleğini bu şekilde temizleyerek sorunu anında çözebilir.

1502861876_ios-10-1-780x521.jpg

Bu yöntemin sadece Apple'ın iOS'teki tümleşik uygulamalarında geçerli olduğunu maalesef ki App Store'dan indirilen hiçbir uygulamada çalışmadığını belirtelim.