iPad Pro'ya Apple Pencil ile 3D Touch dopingi!

JailBreak sonrası iPad Pro'ya 3D Touch özelliği ekleyebilirsiniz.

iPad Pro'ya Apple Pencil ile 3D Touch dopingi!

Apple, iPhone 6S ile birlikte yeni bir donanım ve yazılımı kullanıcıların beğenisine sundu. Kullanımına alışması zaman alan 3D Touch uygulaması sayesinde telefonlar daha fazla yeteneğe kavuşuyor ve yapmak istediğiniz seçenekleri ekrana uzun tututarak ulaşabiliyordunuz.

Apple yeni nesil iPad Pro'da 3D Touch özelliği sunmadı ama Hamza Sood isimli bir kullanıcı iPad Pro'ya JailBreak yaparak ve Apple Pencil kullanarak bu özelliği yeni nesil tablete getirmeyi başardı. 

Hamza Sood yaptığı yazılımın kodlarını ise buradaki linkten yayınlayarak bunun geliştirilebileceğini belirtti. iPad Pro'nun Apple Pencil ile nasıl 3D Touch özelliğine kavuştuğunu ise Twitter adresi üzerinden bir video ile ispat eden Hamza Sood'un oldukça başarılı bir işe imza attığını görüyoruz. Videoyu aşağıdaki bağlantıya tıklayarak izleyebilirsiniz.

Useless project of the day: using Apple Pencil pressure data to drive the 3D Touch engine https://t.co/y3GNEZ8sfh pic.twitter.com/OwYpI9kIqD

— Hamza Sood (@hamzasood) 23 Kasım 2015

Şimdilik iPad Pro'da belli özelliklere destek veren 3D Touch özelliğinin kısa süre içinde iPhone 6S'te ki gibi çalışacağını söylemek yanlış olmayacaktır.

Peki, siz 3D Touch özelliğine alışabildiniz mi?