iPad üzerinden 3G sesli arama nasıl arama yaparım?

iOS 8 ile birlikte gelen özellikleri tanıtmaya devam ediyoruz.

iPad üzerinden 3G sesli arama nasıl arama yaparım?

Samasung yeni nesil tabletlerinde telefon yardımıyla görüşme yapılabilmesine olanak sağlamıştı. Bu özellik ile 3G desteği olmayan bir tabletten görüşme yapmak oldukça güzel ve bir o kadarda hayatı kolaylaştıran bir özellik olmuştu. 

iOS 8 ile birlikte Apple iPad ve iPhone arasında da etkileşim kurularak (Wi-Fi üzerinden) bu özelliğin kullanılması mümkün hale getirildi.

1411377879_make-calls-ipad.jpg

iOS 8 ve yeni nesil MAC işletim sistmei OS X Yosemite ile MAC bilgisayarların iPhone yardımıyla FaceTime üzerinden sesli görüşme yapabilmesinin önü geçtiğimiz Haziran ayında açılmıştı. Aynı özelliğin hemen hemen hiç değiştirilmeden iOS 8 ekosistemine geldiğini görmketyiz.

Peki iPhone'u kullanarak iPad üzerinden sesli görüşmeyi nasıl mı yapacaksınız? Aşağıdaki yönergeleri takip ederek tabletinizden görüşme yapmaya başlayabilirsiniz.

1411377901_receive-phone-calls-ipad.jpg

  • Öncelikle iPhone, iPad yada MAC PC, bunların hepsini aynı Wi-Fi bağantı noktasına eşitliyoruz. Tüm cihazlarda aynı iCloud hesabının kurulu olması ise öncelikli kuralımız.
  • Ayarlar kısmında iCloud hesabında bağlı olan cihazları görüyor ve hepsinin aynı ağa bağlı olduğuna emin oluyoruz.
  • Ayarlar sekmesine geri dönerek Faceime sekmesine tıklıyoruz. Bu noktada iPhone  ve iPAd'te "Hücresel Çağrılar" seçeneğini aktif hale getiriyoruz.
  • Bu ayarları yaptıktan sonra Ayarlar Wi-Fi seçeneğinden telefon ve iPad'in bağlı olduğunda tekrar bir göz atın. 
  • Bağlantı tamamsa artık iPad'ten sesli görüşme yapabilirsiniz. Aşağıdaki video da sesli görüşmenin nasıl yapıldığını izleyebilrisiniz