iPhone 5'in donanımı hakkında da bilgiler sızdırıldı!

Apple'ın iOS 6 beta sürümünün güncellenmesi sayesinde yeni iPhone'un donanım detayları ortaya çıktı.

iPhone 5'in donanımı hakkında da bilgiler sızdırıldı!

Mobil işletim sisteminin en son beta sürümüne göz atan 9to5Mac editörleri, yakında çıkacak olan iPhone'a dair birçok detaya ulaştı. Bu detaylara göre telefonda Samsung'un ürettiği yeni bir ARM tabanlı işlemci kullanılacak ama işlemcinin hızı bilinmiyor.  Ayrıca editörler yeni iPad 2'de kullanılan ve yine Samsung tarafından üretilen işlemci ayarında bir performans beklediklerini söylüyorlar.

1338645024_1338376097yeni-ip-1-550x380.jpg

Yeni iPhone'un yeni işlemcisi 9to5Mac'in haberine göre Apple'da "A5-***" olacak. Web sitesinin haber kaynağının kimliğini gizlemek için tam olarak verilmemiş. Bu haberde ayrıca grafik işlemci de aynı amaçla "SGX543RC*" olarak belirtilmiş. Grafik işlemci kesin olarak belli değil ama çip platformu üzerinde bir sistem halinde sunulacağı söyleniyor.

Habere göre yeni nesil iPhone, yeni iPad'deki gibi 1GB RAM'e sahip olacak ve bu özellik iPhone 4S'ye göre iki katı oluyor. Bu özelliklere bakılınca Apple oldukça yol kat etmiş görünüyor. Ekim'deki lansmana yetişmekte bir engel yok gibi ancak şirket, telefonu resmi lansman öncesinde de piyasaya sürebilir.