iPhone 5S'in parmak izi güvenliği büyüledi!

Apple'ın yeni telefonu sunduğu üst düzey güvenlikle işte böyle şaşırttı!

iPhone 5S'in parmak izi güvenliği büyüledi!

Apple'ın geçtiğimiz hafta tanıttığı cihazlarından iPhone 5S, beklenildiği gibi parmak izi sensörle gelmiş, kullanıcıların beklentilerine yanıt vermişti. Tanıtımın yapıldığı ilk günün ardından internette yer alan tartışmalar çığ gibi büyümeye başladı.

Ünlü analistçiler tarafından Biyometrik endişelere ve eleştirilere maruz kalan Touch ID hizmeti geçtiğimiz saatlerde Mashable tarafından yayınlanan bir haberle birlikte onlarca yorumcuyu ters köşeye yatırdı. Bahsettiğimiz biyometrik endişe ise bir çok dedikoduya sahip olan kesik parmak ile bu güvenliği aşma konusu idi. 

1379424024_2013091102000795846.jpg

Korkunç bir güvenlik zaafiyetinin ortaya çıkacağını düşündüğümüz bu açık sayesinde sadece 10 dakikada yapılabilecekleri düşündüğümüzde korkunç bir senaryo ortaya çıkıyor. Zengin bir iPhone 5S ile birlikte içerde bulunan onlarca kişisel uygulama ve daha fazlası sadece saniyeler gibi kısa bir zamanda hırsızların eline geçebilir.

Kesik parmak işlemeyecek!

Tam da bu dedikoduların döndüğü gündemde yeni bir güvenlik sırrı daha ortaya çıktı. Apple'ın yeni telefonu iPhone 5S, kesik parmak ile çalışmayacak! iPhone 5S'in sunduğu bu üst düzey güvenlik Mashable tarafından şu şekilde açıklandı.  “iPhone 5S’in Touch ID adı verilen sensörü, üst deri altındaki tabakaları radyo frekans taramasıyla tanıyor. Bu da parmak ucunun canlı, yani kullanıcının parmağına bağlı olmasını gerektiriyor.

1379423862_iphone5stouchidblownoutslide.jpg

California merkezli parmak izi tarayıcı teknolojileri sunan Validity Sensors şirketin teknoloji şefi olan Sebastien Taveau, “Radyo frekans kapasitif sensör, sadece canlı bir parmaktan görüntü alacak şekilde geliştirildi... Biyometrik sektöründe kimse kesik parmaklar veya cesetlerden konuşmak istemez. Ancak tüketicilerin korkularını gidermek zorundayız” dedi.

Kesin değil!

Söylemek gerekirse yukarıda bahsedilen üst düzey güvenlik sisteminin kesinliği hakkında henüz net bir doğrulama gelmiş değil. Apple'ın bu tarz bir zaafiyet açığı oluşturacağı ihtimali ise yine son derece zayıf görünüyor. Çok üst düzey bir güvenlik sunmasa da yeni iPhone 5S, kesik parmak ile çalışmayacağa benziyor. Detaylar için TeknolojiOku'yu takip etmeye devam edin.