iPhone 6 bitti!

Apple iPhone 6 için ön sipariş almaya başladı.

iPhone 6 bitti!

Apple iPhone 6'yı 19 Eylül'de tüketiciler ile buluşturacağını açıkladı ve bunun öncesinde internet sitesinden ön siparişi dün itibariyle açtı. iPhone 6'nın ve iPhone 6 Plus'ın satışa açılmasının hemen ardından Apple'ın sitesi açılamayacak kadar yavaşladı. Hem GSM operatörleri AT&T, Verizon ve Sprint telefonu sözleşmeli olarak internet sitesinden satarken hem de T-Mobile iPhone 6'yı sözleşmesiz olarak internet sitesinden satmasına rağmen iPhone 6 yoğunluğuna hiçbir server dayanamadı ve sistem kendini kapamak durumunda kaldı.

Bu gün itabariyle işlerin düzeldiğini görüyoruz. iPhone 6'ya ön sipariş veren kişilerin 19 Eylül sonrasında 3 - 4 hafta gibi bir süre daha beklemesi gerekiyor. Ortalama bir asgari ücretlinin 3 aylık maaşından bile fazla olan iPhone 6'yı almayı kafaya koyduysanız bu bağlamda bir süre daha beklemeniz gerekebilir.

1410618515_ekran-alintisi.png

Ülkemizde durumun nasıl olacağını hep birlikte göreceğiz. Şu anda AppsTore Türkiye'den iPhone satın almak mümkün değil. 26 Eylülde ise önce Apple Store daha sonrada GSM Operatörlerinin telefonları sattığına şahit olacağız. Geçtiğimiz yıl Apple Store olmadığından dolayı iPhone 5S için taşıyıcıların fiyat vermediklerine ve farklı fiyatları verdiklerine şahit olmuştuk ama Apple Store hem uyanıkların hemde farklı fiyat politikası benimseyen GSM peratörlerinin önünü kesti. Bakalım iPhone 6 ülkemizde ne kadar satacak?

1410618690_ekran-alintisi.png