iPhone 6, iPhone 4S ve Galaxy Note 3 ne kadar bükülebilir [Video]

iPhone 6'ya işkence edilmeye devam ediyor.

iPhone 6, iPhone 4S ve Galaxy Note 3 ne kadar bükülebilir [Video]

Her telefon çıktığında bazı agresif editörlerin telefonları agresif yöntemlerle test ettiklerine uzun zamandır şahit olmaktayız. Bunlar ekran kırılma testi, ekranın ekmek bıçakları hatta testerelerle çizilme testi ve suya ne akdar dayanabiliyor gibi testlerdi ama iPhone 6'nın çıkmasıyla birlikte bu testler birden agresifleşti ve mikrodalga fırında yakma ile başlayıp; telefonun ağır silahlarla vurulmasına kadar uzandı.

Bu testlerin neden yapıldığını anlamak gerçekten oldukça zor; fakat son yapılan eğilme testi iPhone 6 alacak yada alan kullanıcıların kafasını oldukça karıştırdı. 

iPhone 6'nın elle bile bükülebilmesi ve o şekilde kalması telefonun özellikle "sağlamlık" tarafında büyük soru işaretleri doğmasına sebep oldu. Birçok kişinin telefonu arka cebine koyduğunu ve o şekilde hareket ettiğini (oturduğunu kalktığını) hesaba katarsak iPhone 6'nın bir kadın çantasında bile yamulabileceği hissiyatı oluşturmasına sebep oldu.

Yapılan bir testte iPhone 6'nın iPhone 4S ve Galaxy Note 3'e karşı mukavemeti konu alınıyor. Testin en ilginç yanı ise şu; bu testte Note 3, 4,5 mm eğiliyor ve tekrar düzleşyor. iPhone 6 Plus ise 3,25 mm eğiliyor ve öylece kalıyor! iPhone 4S ise 1,75 mm eğiliyor ve daha sonra düzeliyor. Sizin için bu bir alım kriteriyse iPhone 6 almayı tekrar gözden geçirebilirsiniz.

İşte uBreakiFixCo'nun hazırladığı o test;