iPhone 6 Plus orijinal şarj cihazı takılıyken patladı!

Galaxy Note 7'den sonra Apple'ın iPhone modelleri de patlamaya başladı. iPhone 6 Plus orijinal şarj cihazı ile şarj olurken patladı.

iPhone 6 Plus orijinal şarj cihazı takılıyken patladı!

Samsung, Galaxy Note 7 patlama sorunları ile boğuşurken, diğer firmaların akıllı telefonları ile ilgili patlama haberleri gelmeye devam ediyor. Yeni gelen patlama haberi yine iPhone 6 Plus ile ilgili oldu.

Apple iPhone 6 Plus orijinal şarj cihazına takılıyken patladı!

ABC30’un raporuna göre iPhone 6 Plus şarj sırasında patladı. California Fresno’da yaşayan Yvette Estrada’ya ait olan cihaz, patlamadan sonra tamamen kullanılamaz hale geldi. Olay geçtiğimiz perşembeyi cumaya bağlayan gece meydana geldi.

1476006838_photos-from-the-incident.jpg

Apple iPhone 6 Plus kullanıcısı yatmadan önce kutusundan çıkan şarj cihazına taktı. Kullanıcı uyuduktan üç saat sonra patlama gürültüsü ve yanmış plastik kokusu ile birlikte uyandı. Uyandığında iPhone 6 Plus’dan yayılan siyah bir duman sarmıştı odayı.

1476008369_photos-from-the-incident-1.jpg

Estrada, iPhone 6 Plus’ı yaklaşık üç ay önce satın almıştı. Ertesi gün Apple’ı arayarak yanmış iPhone 6 Plus resimlerini gönderdi. Apple kullanıcıyı Apple mağazasından yedek bir üniteyi almak için yönlendirdi. Estrada patlama sonrasında zarar görmedi ancak Apple Watch standı ve gözlükleri hasar gördü.

Daha önce de iPhone 6 Plus bir öğrencinin arka cebinde ders sırasında yanmıştı. Arızalı pil veya kısa devre yaptıran bir kılıf bu patlamalara neden olmuş olabilir ancak, her iki olayda da telefonların neden patladığı henüz bilinmiyor. Apple yangınların nedeninin bilmiyor ancak şuanda sebebini araştırıyor.

1476008977_blow-iphone-1.jpg