iPhone 6 ve iPhone 6 Plus üreten fabrikadaki işçilerin içler acısı görüntüleri

Apple iPhone 6 ve iPhone 6 Plus üreten fabrikadaki bitkin işçiler gizli kamera ile görüntülendi.

iPhone 6 ve iPhone 6 Plus üreten fabrikadaki işçilerin içler acısı görüntüleri

Apple’ın bu yıl tanıttığı akıllı telefonları iPhone 6 ve iPhone 6 Plus, eğilme sorunu ve yapılan onlarca testlere rağmen çok beğenildi ve oldukça yoğun talep oldu. Yeni iPhone 6’lar milyonlarca sattı ve Apple’ın tedarikçileri iPhone 6 taleplerine yetişmekte güçlük çekiyor.

Geçtiğimiz Eylül ayında New York merkezli  China Labor Watch, Catcher Technology tarafından sahip olunan ve ağırlıklı olarak Macbook ve iPad'ler üreten bir fabrikayı araştırdı. Bu fabrikada 22 işçi ihlalleri bulunmuştu. Bildiğiniz gibi Apple birkaç yıl önce de Apple cihazları üreten Foxconn fabrikasında sıkça rastlanan işçi intiharları ile gündeme gelmişti.

iPhone 6’larda yaşanan yoğun talep işçileri yine vurmuş görünüyor. BBC, Tayvan merkezli bir fabrikada iPhone 6 üretiminden bitkin düşmüş işçilerin gizli kamera ile çekilmiş görüntülerini yayınladı.

Aşağıda yayınlanan bu videoyu izleyebilirsiniz.

Ayrıca fotoğrafların bir tanesinde 14 yaşındaki Endonezyalı bir çocuk, çamurların içerisinden tehlikeli bir şekilde kalay çıkarırken görüntülenmiş. Saatlerce çalışan bir kız çocuğunun ise uyuya kaldığı görülüyor.

1419071333_image.jpg1419071356_bbc-apple-in-agir-calisma-kosullarini-ortaya-cikardi-705x290.png.jpg