iPhone 6'da kullanılacağı söylenen "barometrik basınç sensörü" yalan mı?

iPhone 6 ile ilgili bilgiler gelmeye devam ediyor.

iPhone 6'da kullanılacağı söylenen "barometrik basınç sensörü" yalan mı?

Apple'ın 9 Eylülde düzenleyeceği etkinlikte yeni nesil iPhone 6'yı tanıtması bekleniyor. Bu etkinlikte hem 4,7 hem de 5,5 inç iPhone 6 modellerinin gösterileceği belirtilirken öncekli satışın 4,7 inç iPhone 6'ya; Christmas tatiline kadar da 5,5 inç iPhone 6'nın satışına başlanacağı "tahmin ediliyor". 

Lansman öncesi iPhone 6 ile ilgili bilgiiler gelmeye devam ediyor. Geçtiğimiz gün ismine ‘Phosphorus’ parçacığı (Fosfor) adı verilen bir şema yayınlanmıştı. Bu şema iPhone 5S'te kullanılan ve hareketleri takip eden M7 işlemcisinin devamı olacak yeni işlemci parçacığına ait olduğu iddia edilyordu. 

1409044818_next-coprocessor-phosphorus.jpg

Bu şemada işlemci üzerinde BMP282 kodu bulunuyordu. Leecbaker isimli bir kullanıcı ise Bosch'un BMP280 kodunda barometrik basınç sensörü olduğunu dile getirmiş ve bu parçacığın bir basınç sensörü olabileceğini ısrarla dile getirdi.

Apple'ın Helathbook sağlık programında farklı arayışlar içinde olduğu biliniyor. Geçtiğimiz aylarda iPhone 6'da akciğerlerin hava kapasitesini ölçmek için bir araç dahil edileceği iddia edilmişti. Bu şemanın tam olarak ne olduğundan emin değiliz ama Apple'ın iPhone 6 ve iWatch ile birlikte sektörü baştan yazacağından eminiz.