iPhone 7'nin Home tuşu bozulursa ne olacak?

Apple, iPhone 7 ile Home tuşunu kaldırmış ve Taptic Engine ile basma hissiyatını sağlamayı başarmıştı. Peki, iPhone 7'nin home tuşu bozulursa ne olacak?

iPhone 7'nin Home tuşu bozulursa ne olacak?

Apple, her yıl ortaya çıkan "Home tuşu kalkıyor" söylentilerine iPhone 7 ile cevap vermişti. Home tuşundan vazgeçmeyerek farklı bir alternatif üreten Apple, bu sayede Home tuşunun bozulmasının önüne geçmeye çalıştı. iPhone 7'de Taptic Engine ile yekpare kasada basma hissiyatını sunan Apple, home tuşunda bozulma gibi aksilik yaşanması durumunda önlemini şimdiden almış görünüyor.

Home tuşu bozulursa bu uyarı çıkıyor!

iOS 10 güncellemesinde ortaya çıkan uyarı ekranı, iPhone 7 sahiplerinin home tuşu bozulduğunda ortaya çıkıyor. Eğer iPhone 7'nin home tuşunda sorun yaşanırsa; "servise götürmeniz gerekiyor" şeklinde bir uyarı ekranı karşınıza çıkıyor.

9To5Mac sitesinin haberine göre bu uyarı ekranı bir iPhone 7 kullanıcısının karşısına çıkmış ancak telefonu kapatıp açtıktan sonra sorun düzelmiş.

Sorunun neden kaynaklandığı hakkında henüz bir bilgi bulunmuyor. Bakalım ilerleyen günlerde bu sorunla karşılaşan başkalarını da görecek miyiz?

1476684009_iphone-7-home.jpg