iPhone 7 iddiaları: Seramik arka yüzey, Super AMOLED ekran, su geçirmezlik...

iPhone 7 hakkında bomba iddialar ortaya atıldı. Detaylar haberimizde...

iPhone 7 iddiaları: Seramik arka yüzey, Super AMOLED ekran, su geçirmezlik...

iPhone 7’nin tanıtılmasına daha aylar var, ancak telefona ilişkin iddiaların ardı arkası kesilmiyor. Son olarak Çin menşeli teknolojisi sitesi Mydrivers.com iPhone 7 hakkında önemli iddialar ortaya attı. Site ayrıca iPhone 7’ye ait olduğu öne sürülen bir görüntü yayınlandı.

İlk olarak tasarımdan söze başlayacak olursak; iPhone 7’de kulaklık girişinin kalkacak olması oldukça ince bir tasarım karşımıza çıkaracak. Suya dayanıklı olduğu bildirilen iPhone 7’nin arka kısmında bu defa metal yerine seramik malzeme göreceğiz. Telefonun çerçeveleri ise metal kasadan oluşacak. iPhone 7’nin su geçirmez olacağı yönünde daha çok birçok gelişmeye şahit olduk. Eğer bu gerçekleşirse Apple ilk kez bir iPhone’nu resmen suya dayanıklı ilan edecek.

1454832618_ip7.png

Şu ana dek iPhone ve iPad modellerde IPS tabanlı LCD ekranlara yer veren Apple, sitenin iddiasına göre bu defa Super AMOLED ekrana geçiş yapacak. Bu iddia da uzun bir süredir gündemde fakat, Apple’a yakın kaynaklar şirketin 2018 yılından önce Super AMOLED erkana geçiş yapacağına ihtimal vermiyor. LG ve Samsung’un son dönemlerde AMOLED ekran üretimini artırmak adına gerçekleştirdikleri girişimler ve Apple’ın zaten AMOLED ekran kullanma istediği, iPhone 7’de Super AMOLED ekran görme ihtimalini artırıyor.

A10 işlemcisinden güç alacak iPhone 7’de yeni nesil 3D Touch ekran teknolojisi yer alacak. Yayınlanan görselde dikkat çeken bir diğer detay 12MP çözünürlüğünde olacağı bildirilen iSight kamera. Apple 12MP arka kameraya iPhone 6s ailesiyle birlikte geçiş yaptı. Şirket görünüşe bakılırsa iPhone 7 ailesinde de benzer çözünürlüğü sürdürecek. Daha hızlı bir Touch ID ve hızlı şarj özelliği iPhone 7’de yer alacağı bildirilen diğer özellikler.

iPhone 7’ye ilişkin iddialar hakkında siz ne düşünüyorsunuz?