iPhone 7'nin şifresini bu cihaz ile kırdılar!

500 dolarlık cihaz ile iOS 10.3.3 ve iOS 11 yüklü iPhone 7'nin şifresi kırılabiliyor!

iPhone 7'nin şifresini bu cihaz ile kırdılar!

Güvenliğe çok önem veren Apple, iOS güncellemeleri ile sürekli güvenlik açıklarını kapatır. Ancak Apple'ın, bu konuda göründüğü kadar başarılı olmadığı anlaşıldı. EverythingApplePro isimli YouTube kanalı, 500 dolarlık cihaz ile iPhone 7 ve iPhone 7 Plus'ın ekran kilit şifresini kırmayı başardı.

iOS 10.3.3 ve iOS 11 yüklü iPhone modellerinde çalışan bu cihaz, iOS'teki güvenlik açığından yararlanıyor. Her ne kadar 4 haneli de olsa şifreyi kırmak iPhone'da çok zor. Şifreyi üst üste yanlış girdiğinizde, iOS kendini koruma moduna alıyor ve şifreyi tekrar girmeniz için sizi 1 saat bekletiyor. Ancak bu cihaz ile bu sorun ortadan kalkıyor.

500 dolarlık cihaz, iPhone'a Lightning girişinden bağlanıyor ve şifreleri çözmek için bir takım kodlar gönderiyor. iPhone bir süre sonra kendini koruma moduna alsa da, cihaz sıfırlanıp iOS sürümü baştan kuruluyor. Bu sayede iPhone'daki şifre kırılmış oluyor.

Şimdilik sadece iOS 10.3.3 ve üzeri sürümlerde çalışan bu açığın iOS 11 Final ile kapatılması bekleniyor. Eğer iPhone'un şifresinin nasıl kırıldığını merak ediyorsanız, aşağıdaki videoyu izleyebilirsiniz.