iPhone 8 kamerası hakkında ilk bilgiler geldi!

Apple'ın sıradaki iPhone modeli iPhone 8'in kamerası hakkında ilk bilgiler gelmeye başladı. iPhone 8 kamerası nasıl olacak?

iPhone 8 kamerası hakkında ilk bilgiler geldi!

Apple’ın 2017 Eylül ayında tanıtacağı iPhone 8 amiral gemisi hakkında bilgiler şimdiden gelmeye devam ediyor. Popüler Apple analisti Ming-Chi Kuo iPhone  8 hakkında tahminlerini ve bilgilerini açıklamaya devam ediyor.

iPhone 8 kamerası hakkında ilk bilgiler geldi!

Daha önce üç çeşit iPhone modeli geleceğini söyleyen Kuo, bu iPhone modellerinden en azından birinde iki kamera modülünün de optik görüntü sabitleme özelliğini desteklediği çift kamera kurulumu olacağını söylüyor. Dahası Apple, görüntü kalitesini artırmak ve ikincil kameranın optik zum yeteneğine sahip olması için telefoto lensini yeniden tasarlayacak.

1479642168_dcs.jpg

OIS özelliğini telefoto lens ile desteklemek için Apple, lensin görüntü dairesini arttırmak zorunda kalabilir. Bu daha uzun kalibrasyon süresine neden olacak ve daha karmaşık bir montaj işlemi gerektiriyor. Artış nedeniyle bozuk görüntü olacağı için telefoto objektifi yeniden tasarlanacak.

Daha öncede Kuo, Apple’ın üç iPhone 8 modeli tanıtabileceğini söylemişti. Bunlardan biri 5.1 inç ya da 5.2-inç OLED ekrana sahip versiyon, LCD ekran ile 5.5-inç varyantı ve LCD ekran ile 4.7-inç versiyonu olacak. 4.7-inç varyantında muhtemelen çift kamera kurulumu yer almayacaktır.