iPhone 8, masada dururken yüzünüzü tanıyacak

Apple iPhone 8, ikizlerin yüzünü bile ayırt edebilecek bir teknoloji ile gelecek.

iPhone 8, masada dururken yüzünüzü tanıyacak

Apple ya da Samsung ekranın altına gömülecek bir parmak izi tarayıcısı ile pazarın başında olacak ilk firmalar arasında yer alacak gibi görünüyor. Ancak, şu an bu başarıya ilk olarak Sharp, Aquos S2 cihazı ile imza atacak. Samsung, biyometrik kontrol için parmak izi özelliğini arka kameranın yanına yerleştirecek ve Apple, telefonlarının kilidini ve kimliğini doğrulamak için 3D tarama yüz tanıma sistemini kullanacak gibi görünüyor. Asıl soru, Apple Pay'ın da Apple ile ortaklık kuran finansal kurumların kimlik hırsızlığını önlemek için yeni bir sisteme güven duyacak olup olmadıkları. 

Geçtiğimiz hafta Apple'ın HomePad akıllı hoparlörüne ait önemli bir kodun sızdırılması, iPhone 8’e ait birçok bilgilerin ortaya çıkmasına neden oldu. Bunlardan biri de yüz tanıma sistemi ve buna göre telefon, masa üzerinde düz durduğu sırada bile yüzünüzü tanıması mümkün olacak. 

Bu yılın başlarında, KGI menkul analisti Ming-Chi Kuo "devrimci" diye bahsettiği Apple iPhone 8 üzerinde, yüz tanıma teknolojisine yer verilebileceğini belirtmişti. Aynı ayda, Apple'ın İsrailli teknik firma RealFace'i satın aldığı açıklandı. Ayrıca, yüz tanıma sisteminin, aynı ikizlere ait yüzleri bile ayırt edebilecek kadar hassas olduğu söyleniyor.

1502085663_pearlrest.png