iPhone 8 söylentileri iPhone satışlarını yavaşlattı

Apple CEO'suna göre, iPhone 8 söylentileri iPhone satışlarını etkiledi.

iPhone 8 söylentileri iPhone satışlarını yavaşlattı

Apple, geçen çeyrekte Wall Street'in iPhone satışları için yaptığı satış tahminlerini hafif bir farkla kaçırdı ve Apple CEO’su Tim Cook, bir sonraki iPhone hakkındaki söylentilerin iPhone satışını etkilediğini söyledi.

Cook, şirketin dün analistlerle yaptığı ikinci çeyrek kazanç açıklaması sırasında "iPhone'un satın alımlarında duraklama mevcut ve bu durumun, gelecekteki iPhone'lara ilişkin çok daha erken ve çok daha sık yapılan raporlardan kaynaklandığını düşünüyoruz" dedi. 

1493802978_tim-cook-with-iphone.jpg

Apple’ın yeni ürünlerini tanıtımı halen çok yakın olmasa da, Tim Cook, gizliliğe rağmen iPhone 8 hakkındaki söylentilerin hızla artacağına işaret ediyor.

Raporlar ve analistler arasında genel bir görüş birliği, Apple'ın bu sonbaharda üç yeni iPhone'u tanıtması, bunlardan birinin daha pahalı ve daha üst düzey bir cihaz olması ve bunun da 1000 dolara mal olması yönünde. Tasarım açısından, Apple'ın yeni modelinin Samsung Galaxy S8'e benzeyen uçtan uca bir ekrana sahip olması bekleniyor ve Home tuşunun ekranın altına entegre edileceği veya cihazın arkasına taşınacağı iddia ediliyor.