iPhone 8 tanıtılmadan iPhone 9 hakkında bilgiler geldi

Daha Apple iPhone 8 tanıtılmadan iPhone 9 hakkında bilgiler gelmeye başladı. İşte ilk bilgiler!

iPhone 8 tanıtılmadan iPhone 9 hakkında bilgiler geldi

Apple, iPhone 8'i henüz başlatmadı ve şirketin yayın planına göre 2018 sonbaharında tanıtılması gereken iPhone 9 hakkında bilgiler geldi.

Korea Economic Daily, iPhone 9'un sadece LG tarafından üretilen pillerle güçlendirileceğini iddia ediyor. Koreli şirket, Apple'ın bir sonraki nesil iPhone'lar için akılda tuttuğu yeni bir tasarım için ekipman üretimine yatırım yaptığını belirtti.

LG Chemical ve Apple, daha önce bir anlaşma imzaladılar ve Koreli firma, 2018 yılının başından itibaren yeni pillerin seri üretime başlamasına imkan verecek tesis ve ekipmanlara "milyarlarca Kore won'u" yatırım yapacak.

Gelen bilgiler, Apple'ın iPhone 9'u L şeklindeki bir pil ile birlikte yeni bir yaklaşımın bir parçası olarak sunmasını istediğini ve şirketin bu şekilde kaputun altındaki tüm alanı kullanarak telefonun pil kapasitesini artırabileceğini gösteriyor. Ve LG'nin özellikle alt kısımda eğilmiş böyle bir batarya birimi kurma yatırımları için seçildiğini ortaya koyuyor.

Pil ömrü önemli ölçüde geliştirildi

Bu, pil ömründe dikkate değer bir artışa neden olmalı ve Apple, hızlı şarj ve kablosuz şarj etme gibi yeni şarj yetenekleri planlıyorken, yeni iPhone'un selefileri için oldukça iyi bir iyileşme olacağı düşünülüyor.

Bu yılın eylül ayında piyasaya sunulması beklenen iPhone 8'in, kablosuz ve hızlı şarj ile gelen ilk model olması bekleniyor. Ancak Apple, rakiplerinin karşısına çıkacak daha yenilikçi şarj sistemlerine baktığı iddia ediliyor.

Elbette, iPhone 9'u tartışmak kesinlikle henüz çok erken ve bu nedenle şu anda bu raporu belirli bir şüphecilikle ele alabiliriz.