iPhone 8 yerine iPhone X almak için 7 neden!

Apple iPhone 8 mi yoksa iPhone X mi alacağınıza karar veremediyseniz, haberimize bir gözatın!

iPhone 8 yerine iPhone X almak için 7 neden!

Apple geçen hafta iPhone 8, iPhone 8 Plus ve ileri teknoloji iPhone X olmak üzere üç yeni iPhone'unu duyurdu.

Bu üç telefon sırasıyla 699 $, 799 $ ve 999 $ fiyat etiketi ile başlıyor.

iPhone 8, iPhone X ile hemen hemen aynı özelliklerin birçoğuyla geldiğini ve iPhone X'e neden daha fazla para ödeyeceğinizi düşünüyor olabilirsiniz

iPhone 8, kesinlikle iPhone X'den daha uygun fiyatlıdır ancak, iPhone 8'i seçerseniz, iPhone X üzerinde bulunan bazı benzersiz deneyimleri kaçıracaksınız.

iPhone 8 ile iPhone X arasındaki farklılıkları aşağıda ve sonraki sayfalarda inceleyebilirsiniz.

1. iPhone X daha büyük bir ekrana sahiptir.

iPhone 8 ve 8 Plus'da sırasıyla 4.7 ve 5.5 inç ekranlar bulunuyor. iPhone X telefonun tüm yüzünü neredeyse kapsayan 5,8 inç büyük bir ekrana sahip.

 1505812587_01.jpg

2. iPhone X'in ekranı da iPhone 8 ve 8 Plus ekranından daha kaliteli.

iPhone X, daha doğru, daha keskin renkler ve daha derin siyahlar üretebilen bir OLED ekrana sahip ilk iPhone'dur. iPhone 8 ve 8 Plus'ın önceki iPhone'lara benzer LCD ekranları var.

iPhone X ekranı HDR'yi destekleyebilir, bu da 4K ile karşılaştırıldığında çok daha belirgin bir görsel farktır. iPhone 8 ve 8 Plus ekranları HDR'yi desteklemez.

1505812601_02.jpg

3. iPhone X, kilidini açmak için daha hızlı, daha güvenli bir yönteme sahiptir.

iPhone X'in imza özelliklerinden biri Face ID'dir. Bu, ana menü düğmesi olmayan ilk iPhone'dur ve iPhone'unuz artık karanlıkta bile olsa yüzünüzü algılamak için kamerayı ve sensörleri kullanmaktadır. Apple, iPhone 8 ve 8 Plus'ın kilidini açmak için kullanılan parmak izi kimliği olan Touch ID'den daha güvenli olduğunu açıkladı.

 1505812615_03.jpg

4. iPhone X daha iyi selfie kamera var.

iPhone 8 ve 8 Plus'daki FaceTime HD kameralarla karşılaştırıldığında, iPhone X'in TrueDepth kamera sistemi aynı özelliklere sahip ancak daha üstün çekim yapabilir.

iPhone X'in ön kamerasının üç ayrıcalıklı özelliği var. Bunlar arka planı bulanıklaştıran porte modu selfiesi, fotoğrafınızı çektiğinizde dahi kendi benliğinizdeki arka planları kaldırmanızı sağlayan yazılım portre aydınlatma ve yüz ifadelerinizi taklit edebilen, sesinizle konuşabilen ve bir animasyonlu emoji göndermenize izin veren Animoji.

1505812632_04.jpg

5. Dürüst olmak gerekirse, Animoji, bir iPhone X satın almak için en büyük sebeplerden biridir.

Bu özellikle çok eğlenen kullanıcıları hayal etmek zor değil.

 

6. iPhone X'de daha iyi bir arka kamera bulunuyor.

Burada tek önemli fark, iPhone X'in arka kamera sistemindeki geniş açılı ve telefoto lensler için optik görüntü sabitleme özelliğine sahip olması. Benzer bir arka kamera düzenine sahip olan iPhone 8 Plus, yalnızca geniş açı lens için OIS'e sahiptir. Bu değişiklik, iPhone X'in daha düşük ışıkta özellikle daha keskin fotoğraflar çekebileceği anlamına geliyor.

 1505812654_06.jpg

7. Bu telefonu, gelecekte bir noktada satmayı seçerseniz büyük olasılıkla daha fazla para kazanacaksınız.

iPhone X, iPhone 8 ve 8 Plus'a kıyasla daha üst düzey, daha fütüristik bir iPhone ve artı bunlardan daha fazlasını yapacağı gerçek şu ki, gelecekte telefonunuzu satmaya karar verirseniz, insanlar daha fazla para ödeyebilir.

1505812671_07.jpg