iPhone, fotoğraf ile hackleniyor!

Fotoğraf ile en güvenli denilen mobil işletim sistemi iOS'in hacklendiği ortaya çıktı. Fotoğraf ile iPhone hackleme yöntemi hangi kişisel bilgileri tehlikeye atıyor?

iPhone, fotoğraf ile hackleniyor!

Uzun bir süredir Apple'ın mobil işletim sistemi iOS, hack olayları ile günceme gelmiyordu. Ancak bugün yapılan açıklamalar, iOS 10.1 öncesi sürümlerde akılalmaz bir güvenlik açığının olduğunu gözler önüne serdi. iOS'in fotoğraf ile hacklenebildiği ve kişisel bilgilere hackerların ulaşabildiği açıklaması iPhone sahiplerini tedirgin etti.

CVE-2016-4673 kod numarasına sahip açık yüzünden, iPhone üzerinde fotoğraf veya PDF dosyası açtığınızda hackerlar kolayca sisteme sızabiliyor. Ancak iOS kapalı bir işletim sistemi olduğu için bu sızma yöntemi Android'deki gibi fidye virüsü gibi tamiri zor kalıcı hasarlara yol açmıyor.

Hackerlar bu açık sayesinde; rehberinize ve fotoğraf albümünüze ulaşabiliyor. Onun dışında sistemi direkt uzaktan kontrol edip zombi cihaza çeviremiyor.

Eğer bu güvenlik açığı ile karşı karşıya kalmak istemiyorsanız iOS 10.1 güncellemesini mutlaka yüklemenizi tavsiye ediyoruz. WebKit ile toplamda 13 güvenlik açığının giderildiği iOS 10.1 güncellemesini Ayarlar>Genel>Yazılım Güncelleme bölümünden yükleyebilirsiniz.

 1477464470_255.jpg