iPhone Satışları Her Geçen Gün Düşüyor

Apple'ın iPhone 6 lansmanı öncesinde iPhone 5S ve 5c satışlarında düşüş gözelnemkte

iPhone Satışları Her Geçen Gün Düşüyor

Apple geçtiğimiz yıl Eylül ayında iPhone 5S ve iPhone 5C telefonlarını satışa çıkartmış ve hemen ardından tüm dünyada büyük bir stok sorunu ile karşılaşmıştı. iPhone 5C hemen hemen hiç satılmazken ve Apple'a yakışmayan bir telefon olarak adlandırılırken Apple o dönemde her 2 telefonuyla da istediği başarıyı yakalamış olduğu yönünde açıklamalarda bulunuyordu. 

iPhone 6'nın da Eylül ayında satışa sunulacağı düşünülürken Apple'a yakın kaynaklar telefonun daha erken tanıtılacağını ve Ağustos ayı içinde de satışa sunulabileceği yönünde bilgiler veriyorlar. 

2 Haizranda başlayacak olan Apple Geliştiriciler Konferansında tanıtılması beklenen yeni iPhone 6'nın halihazırda satılmakta olan iPhone 5S ve iPhone 5C'nin satışlarıın olumsuz yönde etkilediği açıklandı. 

Piper Jaffray analisti Gene Munster'ın yaptığı araştırmaya göre iPhone 5S ve iPhone 5C'nin tanıtıldığı günden beri satış yüzdesinin her geçen gün düştüğünü belirterek asıl düşüşün Mayıs ve Haziran döneminde yaşanacağını; iPhone 6'nın tanıtılmasıyla birlikte özellikle iPhone 5S'in satışının durma noktasına kadar düşebileceği yönünde fikir belirtmekte.

Aynı analize göre Android ekosisteminde ise iPhone 5S tanıtıldığı gün %32'lik pazar payına hakim olan Android işletim sistemi Mayıs ayı ile birlikte %22'lik bir artış göstererek %54'lük satış barajına dayandı. Bu satışlara Galaxy S5, HTC One M8, Oppo ve Xiaomi gib firmaların büyük katkısı olduğu da yapılan araştırmada dile getirilmekte.

Tüm dünya daha büyük ekranlı bir iPhone'a kilitlenmişken bakalım Apple bizler için nasıl bir sürpriz hazırladığını zaman içinde göreceğiz. Piper Jaffray analisti Gene Munster'ın yaptığı analizin tablosunu aşağıdan inceleyebilirsiniz.

1400766380_munster-iphone-survey-may-2014.jpg