iPhone, donma sorunu ile boğuşuyor!

Apple; iPhone 7, iPhone 6s, iPhone 6 ve hatta iPhone 5s modellerinde yaşanan sorunlar ile boğuşuyor! Peki, telefonu donduran hata ne zaman düzelecek?

iPhone, donma sorunu ile boğuşuyor!

Bu yıla Samsung'un Galaxy Note 7 modelinde yaşadığı sorunlar damga vurmuştu. Ancak durum Apple cephesinde de hiç farklı değil. Apple, bir süre önce iPhone 6 modellerinin ekran değişimi için program başlatmış daha sonra da şarjı %30'dan bir anda %0'a düşerek kapanan iPhone 6s modelleri için batarya değişim programını başlatmıştı. Şimdi ise Apple topluluklarında telefonun donmasından şikayet ediliyor.

Apple topluluklarında; iPhone 7, iPhone 6, iPhone 6s ve iPhone 5s modellerinin "Telefon" uygulamasında donduğu, uygulamayı açabilmek için uygulama değiştirici ekranından "Telefon" uygulamasını çıkmaya zorlamak gerektiğinden şikayet ediliyor. iOS 10.1.1 sürümünden sonra yaşanan bu hatanın yazılımsal olduğu düşünülüyor.

iOS 7'den sonra bir türlü ilk seferde stabil bir sürüm sunamayan Apple, bakalım Telefon uygulamasının donmasına neden olan hatayı bu ay içerisinde sunulmasını beklediğimiz iOS 10.2 güncellemesi ile çözebilecek mi?

Deneyimlerime göre; iOS 10.1.1 yüklü iPhone 6 Plus modeli çoğu zaman uygulamalardan atıyor. Ancak iPhone 7 modelinde henüz uygulamadan atma veya donma gibi bir hata ile karşılaşmadım.

1481017367_switch-apps-header-750x400.jpg