iPhone X'da büyük tehlike!

iPhone X ile gelen Face ID, yüz verilerinizi geliştiriciler ile paylaşabilecek. Yüzünüz artık geliştiricilerin elinde!

iPhone X'da büyük tehlike!

Apple, iPhone X ile sektörde bir ilke imza atarak yüz okuma teknolojisi olan Face ID'ye geçiş yapmıştı. Touch ID'ye göre iki kat daha güvenli olan Face ID, TrueDepth kamera sistemi sayesinde karanlıkta bili yüzünüzü saniyeler içerisinde okuyup, iPhone X'un kilidini açabiliyor. Ancak bugün Face ID ile gelen bir tehlike ortaya çıktı.

Normal şartlarda üçüncü parti geliştiriciler Face ID'yi kullanamıyor. Uygulamanın kilidini açmak isteyen uygulamalar ise Face ID'yi kullanmak için izin istiyor. Bugün gelen bilgilere göre; üçüncü parti geliştiricilerin Face ID'yi kullanmaya izin veren kullanıcıların yüz verilerini kendi sunucularında depolayabileceği ortaya çıktı.

Depolanacak olan bu verilerin yüz, göz ve ağzın çeşitli hareketleri olacağı söyleniyor. Örneğin; AR destekli metre uygulaması olarak karşımıza çıkan MeasureKit, son güncellemesi ile TrueDepth kameradan yararlanarak yüzünüzü okuyup size detaylı veriler şeklinde sunabiliyor. Bu okuma esansında yüzünüzün verileri MeasureKit'in sunucularında depolanabilir.

1512199654_iphone-facial-recognition-796x398.jpg

Apple'ın böyle bir karar alması kullanıcı güvenliğini tehlikeye atabilir. Face ID'yi kullanmak için izin isteyen uygulamaların, sunucuları yeterli güvenliğe sahip değilse, olası bir siber saldırı sonucu yüz verileriniz hackerların eline geçebilir. Böylesine kritik bir güvenlik açığı karşısında bakalım Apple ne yapacak?