iPhone'un çıkışı Android'i ertelettirdi mi?

Apple ve Google arasındaki rekabet bakın nasıl başlamış.

iPhone'un çıkışı Android'i ertelettirdi mi?

Mobil teknoloji alanındaki yükselişler bazen üretici firmaları karşı karşıya getirebiliyor. Bunun yanında kendi işletim sistemine sahip firmaların rakipleriyle olan mücadelesine tanıklık ediyoruz. Peki bir firmanın işletim sistemi, diğer rakip firmanın beklenmeyen atağı ile ertelenebilir mi? Gelin bunu haberimizde hep birlikte görelim...

Apple'ın ilk iPhone'u tanıttığı 9 Ocak 2007 tarihi aslında sadece Apple için değil tüm dünya için büyük önem taşıyor. Android'in mimarı Google içinse ayrı bir önemi var tabiki... Fred Vogelstein'ın kaleme aldığı "Dogfight: How Apple and Google Went to War and Started a Revolution" isimli kitapta iPhone'un tanıtıldığı gün aslında Android'in 2 yıldır geliştirilmekte olan bir yazılım olduğuna dikkat çekiliyor.

1387825132_img20131223202947.jpg

Diğer tarafdan iPhone'un telefon ve mobil yazılım alanına yeni bir bakış açısı getirmesiyle Google'ın, Android'le ilgili yapılan tüm çalışmaları bir kenara bırakıp yeni baştan, Apple odaklı bir stratejiyle hareket etmeye başladığı vurgulanıyor. Başka bir deyişle Google, ilk iPhone'u görünce, 2 yıllık çalışmasını bir kenara bırakmış ve Android için 'sil baştan' yeni bir plan hazırlamaya koyulmuş.

Hal böyle olunca Android de, planlananın aksine, ilk iPhone'dan yaklaşık 2 yıl sonra, HTC Dream ile birlikte ortaya çıkabilmiş. 2008 yılında piyasaya sürülen telefon, son kullanıcıya ulaşan Android'li ilk cihaz olarakta tarihe geçmiş oluyor. Sizce yazarın kitabında dile getirilen iddialar ne kadar doğru, ne kadar yanlışYorumlarınızı bekliyoruz.