İş dünyasının kurumsal videolara ilgisi giderek artıyor

Okumaktan daha çok izlemeyi seven ülkemiz insanlarının özellikle kurumsal alanda ki video içeriklerine son dönemde büyük rağbet gösterdiği ortaya çıktı. Peki kurumsal firmaların bu konudaki aksiyonu ne olacak?

İş dünyasının kurumsal videolara  ilgisi giderek artıyor

Şirketlerin kurumsal video çözümlerine olan ilgisine yönelik değerlendirmelerde bulunan Medianova CEO’su Serkan Sevim, özellikle yeni nesil yöneticilerin, internetin gücünün ve bu gücü en etkin biçimde kullanmanın video içeriklerden geçtiğinin farkına vardıklarını söyledi.

Günümüzde internet trafiğinin yüzde 50’si video kaynaklıdır. Video içeriğe bu denli ilginin olduğu bir dönemde, gerek kurumsal iletişimde gerekse kurum içi eğitimde “kurumsal video” çözümlerinin ilk seçenek olması son derece doğru bir yaklaşımdır. Özellikle çok fazla şubesi olan kurumlarda kurum içi eğtimlerin video kaynakları üzerinden verilmesi şirketleri büyük bir mali yükümlülükten kurtarmaktadır. Bu çalışmaları en çok bankalarda "uzaktan eğitim" adı altında görmekteyiz. Tüm gününü çalışarak geçirn klişilerin akşam eğitime kalması firmaları bu bağlamda yükümlülükten kurtarsada çalışanların bu noktadaki kişisel durumları firmaların öngöremediği bir gerçektir.

Bugün gelinen noktada, farklı bölgelerde bulunan saha ekiplerinin eğitiminde büyük operasyonlar gerçekleştirmek için büyük bütçeler ayırmaya gerek kalmadığına değinilirken; “İnternetin coğrafyaları ve birbirinden çok uzak lokasyonları birleştirmesi sayesinde, şirketler eğitimlerini tek noktadan kolayca gerçekleştirebiliyorlar ve doğru hedef kitleye anında ulaşarak bilgileri güncelleyebiliyor.

Video içeriğin bu akıştaki konumu düşünüldüğünde, kurumsal video çözümlerini kullanan şirketlerin öncü konumda bulunduğunu söyleyebiliriz. Geleneksel yöntemleri tercih etmeyi sürdüren şirketler ise ne yazık ki takipçi konumundan kurtulmakta zorlanmaktadırlar. Medianova CEO’su Serkan Sevim bu konuda sözlerini şu şekilde sürdürüyor.

1405945622_serkansevim.jpg

"Altyapı ve video alanında uzun yıllara dayanan deneyimimiz ve kurumsal video hizmetimiz ile bu çözümleri uçtan uca sunan Medianova olarak, her geçen gün daha fazla sayıda şirketin video çözümlerine ilgi gösterdiğini görüyoruz. Önde gelen operatörlerle, perakende devleriyle ve e-ticaret firmalarıyla bu yönde çalışmalarımız devam ediyor. Başarılı projeler arka arkaya gerçekleştiriliyor. Çalışanlardan ve yöneticilerden aldığımız geri dönüşler, ülke olarak bu işin başında olmamıza karşın çok etkili olduğu yönünde.”

Peki siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?