"İş Güvenliği Oyunu" ile bu konudaki bilginizi ölçebilirsiniz

Kişisel Koruyucu Donanım ürünleri ile her sektörde iş sağlığı ve güvenliği sağlanmasına önemli katkıda bulunan 3M, konuyla ilgili farkındalığı artırmak için hazırladığı oyunda ürünlerinin, farklı çalışma ortamlarında nasıl kullanıldığını anlatıyor.

"İş Güvenliği Oyunu" ile bu konudaki bilginizi ölçebilirsiniz

İnovatif çözümleriyle hayatı kolaylaştıran ve yenilikçi binlerce ürün geliştiren 3M, ürettiği üstün kaliteli iş güvenliği ürünleriyle, her sektörde iş sağlığı ve güvenliğinin sağlanmasına önemli katkıda bulunuyor. 3M Kişisel Koruyucu Donanım ürün grubunda, toz ve gaz maskeleri, motorlu ve hava beslemeli sistemler, işitme koruyucular, iletişim çözümleri, göz koruyucular, kaynak dumanı ve diğer zararlı etkilerden koruyan siperlik ve solunum sistemleri, ölçüm cihazları, vizörler, koruyucu tulumlar ve baretler gibi üç binin üzerinde farklı ürün bulunuyor.

1408529155_guvenligi-oyunu-1.jpg

Ülke çapında “Takmazsan Kaybedersin” adlı bir bilinçlendirme kampanya yürüten 3M, ayrıca İş Sağlığı ve Güvenliği konusunda farkındalığı artırmak için, kişisel koruyucu donanımların nasıl çalıştığını anlatan bir oyun geliştirdi. İş Sağlığı ve Güvenliği konusunda farkındalığı artırmak için, kişisel koruyucu donanımların farklı çalışma ortamlarında nasıl kullanıldığını anlatan bir oyunda, kömür tesisi, dökümhane, kaynak atölyesi ve petrokimya tesisi olmak üzere dört farklı senaryodan birini seçen oyuncuların, çalışana maksimum güvenlik sağlayan ve sağlıklı kalmasına yardımcı olan doğru 3M kişisel koruyucu donanımı seçmesi gerekiyor. Çalışana doğru kişisel koruyucu donanım giydirildiğinde sertifika kazanılıyor, yanlış giydirildiğinde ise ambulans gelerek sağlığı riske atılan çalışanı alıp götürüyor. Farklı çalışma koşullarında çalışanı bekleyen tüm olası tehlikelere dikkat çeken oyuna buradan ulaşılabiliyor.

1408529171_guvenligi-oyunu-3.jpg

Oyunda, ayrıca dört farklı senaryoda, sektörlere özel olarak kullanılması gereken ürünlerle ilgili bilgi veriliyor. Oyuncular, kömür tesisinde, dökümhanesi, kaynak atölyesinde ve petrokimya tesisi olmak üzere dört farklı modulde hangi kişisel koruyucu donanımları kullanmaları gerektiği deneyimleyerek öğreniyorlar.