İstanbul'un üstünden radyasyon bulutları geçti!

İstanbul'un üzerinden geçen radyasyon bulutları büyük korkuya sebep oldu!

İstanbul'un üstünden radyasyon bulutları geçti!

Meteorolog Prof. Dr. Miktad KadıoğluYayınlanan haritada bulutlar Urallar'dan düz bir çizgi şeklinde üzerimizden geçmiş görünüyor. Dünyanın dönüş hareketine ters bir durum bu. dedi. Türkiye Atom Enerjisi Kurumu'ndan yetkililerin de  Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı'yla sürekli temas halinde olduklarını, Avrupa'da ölçümlerin yapıldığını ve geçtiğimiz aylarda konu hakkında bilgilendirildiklerini açıkladı.

Rakamların şu anki ölçümlerde düşük seviyede olduğunu ve insan sağlığı açısından bir tehlike oluşturmadığı söylendi. Haritadaki bir detaya dikkat çeken İTÜ Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi, Meteoroloji Mühendisliği Bölümü Prof. Dr. Miktad Kadıoğlu, Konsantrasyonu, türü nedir bilmiyoruz ama radyasyonun her türlüsü elbette zararlıdır. Yayınlanan haritada bulutlar Urallar'dan düz bir çizgi şeklinde üzerimizden geçmiş görünüyor. Dünyanın dönüş hareketine ters bir durum bu. Bizim enlemimizde bu şekilde gelmesi zor. Yüksek irtifada rüzgarın batıdan doğuya doğru esmesi gerekiyor. Alçak irtifada olsa aralıklarla kuzey-güney yönlü hareket etmesi gerekiyor alçak ve yüksek basınç hareketlerinin dalgalı olması nedeniyle. diye konuştu.

1511981063_stq7315119583409513.jpg

Öte yandan Türkiye Atom Enerjisi Kurumu yetkilisi rakamların şu anki ölçümlerde düşük seviyede olduğunu ve insan sağlığı açısından bir tehlike oluşturmadığını kaydetti. Meteoroloji Genel Müdürlüğü uzmanlarıysa, Rüzgarların her gün değişir. O günkü hava şartlarına göre kutuplardan bile Türkiye üzerine rüzgar gelebilir. Sızıntının olduğu günü bilemiyoruz. Nükleer bir sızıntı olduysa bile Türkiye'de tehlikeli bir durum yok. Şu anda yapılan ölçümlerde herhangi bir bulguya rastlanmadı. dedi.