İşte Android 4.3 ve getirdiği yenilikler!

Android Jelly Bean, 4.3 ile gücüne güç kattı!

İşte Android 4.3 ve getirdiği yenilikler!

Google dün San Francisco üzerinden yaptığı, tüm dünyaya aynı anda canlı bir şekilde sunduğu bir etkinlik gerçekleştirdi. Sizler için haberini verdiğimiz etkinlikte Google yeni tableti Nexus 7, ChromeCast, Android 4.3 Jelly Bean ve daha bir çok yeniliği canlı olarak tanıtıldı.

1374739778_5-jelly-bean.jpg

Yeni Android 4.3 Jelly Bean birden fazla iyileştirme ile oldukça akıcı bir kullanım deneyimi sunuyor. Özellikle yeni sürümde göze çarpan kamera arayüzü, Bluetooth Low Energy desteği gibi özellikler yer alıyor. İşte Android'in son sürümünde yapılan önemli değişiklikler.

Sınırlı ve çoklu kullanıcı profiller olarak başlık atabileceğimiz bu özellik Android 4.2'deki kullanıcı profilinin daha da geliştirilmiş bir boyutu aslında. Kısıtlı kullanıcılar sayesinde profillerin yetkileri sınırlandıralabiliyor. Oturum açan veya diğer kişilere göre sınırlandırılabilen profiller telefonda ciddi bir performans artışına yol açabiliyor. Özellikle bazı kullanıcıların profillerine getirilen kısıtlamalarla birlikte çevirimiçi satın alma işlemleri bile sınırlandırılabiliyor.

Android 4.3 Jelly Bean ile gelen bir diğer göz alıcı yenilik ise Bluetooth teknolojisinde oldu. Bluetooth Low Energy olarak da adlandırılan bu teknoloji akıllı Bluetooth olarak da adlandırılıyor. Google'ın Android 4.3 için geliştirdiği bu entegrasyon sayesinde mobil cihazınıza bağladığınız her aksesuarı gün boyunca rahatça kullanabileceksiniz.

Mobil dünyanın bu denli geliştiği dünyada akıllı saat ve diğer giyilebilir teknolojilerin çoğu telefonla eş zamanlı olarak çalıştığını biliyoruz. Bu çalışmaların çoğu Bluetooth teknolojisini kullanıyor. Bu da zaman içinde mobil cihazlarımızın şarjını yıpratmasına yol açabiliyor. Aslında gelecek vadeden bir proje olarak bakabiliriz Bluetooth Low Energy entegrasyonuna. 

Android'e gelen en önemli yenilikler arasında Open GL ES 3.0 desteği de yer alıyor. Google düzenlediği etkinlikte kullandığı demolarda bu desteğin kullanıldığını açıkca görebiliyoruz. Özellikle oyun geliştiricileri için çok büyük önem taşıyan Open GL ES 3.0 desteği sayesinde 1080p videoları rahatlıkla oynatabildiğimizi görüyoruz. 



4.3 Jelly Bean
'de karşılaştığımız diğer yeniliklerden birisi de DRM API'ları. Google, kullanıcılarına daha geniş ve kaliteli bir medya kitaplığı sunabilmek için firmaları buna ikna etmek zorunda. Nexus 7, 1080p video akışını yapabilen ilk tablet olarak kullanıcılarına karşısına çıkmaya hazır durumda.

Yine Android'in son sürümüyle gelen Google Play Store için de çeşitli güncellemeler mevcut. Yepyeni oyun platformu ile ilgi çekici uygulama platformu kullanıcılara göz kırptı. Yine 4.3 Jelly Bean'le birlikte oyunlarda kaldığımız noktaları bulut hizmetine yükleyebileceğiz.


Android 4.3 le gelen yenilikler bunlarla sınırlı değil, daha bir çok ufak paketi bünyesinde barındıran yeni Jelly Bean, arka plan Wi-Fi konumlandırma desteği, çeşitli dil destekleri, "daha kolay metin girişi" gibi minik de olsa kullanıcının kullanımında oldukça etkili bir deneyim sunuyor. 

1374737685_samsung-galaxy-s4-vs-htc-one-01-copy.jpg

Peki Android 4.3 Jelly Bean güncellemesi hangi cihazlara geliyor?

Android 4.3 Jelly Bean, dün yapılan etkinlikten sonra Nexus 4, Nexus 7, Galaxy Nexus, Google Galaxy S4 ve Google HTC One için sunulmaya başlandı bile.