İşte eşsiz telefon BlackBerry Passport'un QWERTY klavyesi

Apple iPhone  6, iPhone 6 phablet ve Samsung Galaxy S4 ile birlikte merakla gelmesi beklenen akıllı telefonlardan biri de BlackBerry’nin ilginç telefonu BlackBerry Passport

İşte eşsiz telefon BlackBerry Passport'un QWERTY klavyesi

Apple iPhone  6, iPhone 6 phablet ve Samsung Galaxy S4 ile birlikte merakla gelmesi beklenen akıllı telefonlardan biri de BlackBerry’nin ilginç telefonu BlackBerry Passport. Telefona ilginç diyorum çünkü cihaz çıktığı zaman tasarımı ile bir ilke imza atacak.

BlackBerry kare bir tasarıma sahip ve QWERTY klavyesinde harf ve karakter tuşları bulunmuyor. Harf ve karakter yazmak istediğiniz de sanal tuşlar devreye giriyor. Sanal tuşlar hemen iki satır olan harflerin hemen üstünde üçüncü satırda ortaya çıkıyor. Bir e posta yazıyorsanız sanal anahtar üzerinde "@" sembolünü göreceksiniz. İnternette dolaşırken ise iki nokta ve ters bölü çizgisi için kullanılabilir sanal tuşları göreceksiniz.

BlackBerry, Passport’un QWERTY klavyesi ile kullanıcıların telefonda her zamankinden daha hızlı yazacağını iddia ediyor. Ayrıca şirket Pasaport’un QWERTY klavyesinin dokunsal yazarak dokunmatik navigasyon ile birleştirdiğini belirtti. Klavye üzerinde hafifçe parmaklarınızı dokunarak web sayfalarını, uygulamaları ve e-postaları açabilirsiniz. Böylece kullanıcıların daha hızlı web sayfaları arasında gezinmesine için izin veriyor. 

Klavyeyi çift dokunarak ve tuşların üzerinde parmağınızı sürükleyerek, imlecin üzerinde hassas kontrol sağlayabilirsiniz. Böylece imleci almak istediğiniz tam noktaya hareket ettirebilirsiniz. Bir sözcük silmek ise sadece sola kaydırarak yapacak kadar basittir.

1405063032_passymygassy.png