İşte geleceğin Zuckerberg'leri!

Onlar zengin olma yolunda emin adımlarla ilerliyor!

İşte geleceğin Zuckerberg'leri!

Bundan 9 yıl önce başlayan Facebook serüveni günümüzde önü alınamaz bir çağa dönüştü. 2004 yılında Mark Zuckerberg ve arkadaşlarının bir takım başarılı girişimlerinin ardından günümüzdeki Facebook'un temellerini attığı The Facebook, tam 9 yıldır yeni proje oluşturacaklara ışık tutuyor.

1374573846_mark-zuckerberg-facebook.jpg

Dünyanın gözünün üzerinde olduğu Mark ve arkadaşları gibi daha nice girişimcilerin başarıları şimdilerde gençlerimizi heveslendiriyor. Birbirinden güzel projelerle geleceğe dair orjinal yatırım yapan gençlere geleceğin potansiyel Zuckerberg'leri gözüyle bakılıyor. Özellikle bu yolda ilk başarılarını elde eden bir çok genç ülkelerinde oldukça büyük ilgi görüyor.

1. Adam Neumann - WeWork

Adam Neumann, WeWork'ü ortağı Müguel Mckelvey ile birlikte 2010 yılında kurdu. WeWork küçük işletmecilerin ve girişimciler firmaya ait belirli yerlerdeki alanlardan ofis alanı kiralayabiliyor. Neumann bu sistemle birlikte herkesin ayda yalnızca 600 dolar ödeyerek kendi işini kurmasına imkan tanıyor. Hızla gelişen WeWork'ün New York San Francisco,Los Angeles gibi ABD'nin pek çok noktasında ortak kullanıma uygun ofisleri bulunuyor.

2. Patrick Collision - Stripe


İrlandalı Patrick ve John Collision kardeşler PayPal, Google, ve Amazon gibi devlere rakip olan Stripe'ı küçük işletmelere hesap oluşturmadan online işlem yapma imkanı sunmayı amaçlayarak kurdu. Strike bugün günde milyonlarca ödemeye aracı oluyor.

3. Alex Hawkinson - SmartThings

SmartThings akıllı telefonlar ile günlük ev eşyalarını internet aracılığıyla birbirine bağlayan bir sistem. SmartThings'in güvenlik, ev ve aile olarak üç fraklı paketi bulunuyor. Bir merkez aygıt çevresinde farklı dedektörler ile çalışan bu paketlerden birisi alındığında istenilen eşyalarla akıllı telefon arasında bir iletişim ağı kurulabiliyor. Dublin Web Summit'e katılan girişimci Alex Hawkinson Kickstarter'da 250 bin dolar hedeflerken 1.2 milyon dolarlık aygıt satışı gerçekleştirdi.

4. Aaron Levie - Box

28 yaşındaki Aaron Levie işletmeler için güvenli dosya paylaşım imkanı sağlayan Box'ı okul arkadaşıyla birlikte 8 sene önce kurdu. Box'ı geliştirirken okuldan kovulan Leive ve okul arkadaşı fikrin doğuş noktasının kolay bilgi paylaşımı olduğunu söylüyor. Bugün 150 binden fazla işletmeye hizmet veren ve küresel pazara açılmayı hedefleyen milyar dolar değerine ulaşan Box'ın 700 çalışanı bulunuyor.

5. Paul Berry - RebelMouse

2007 yılında Huffington Post adlı haber sitesini kurulmasına yardımcı olan Paul Berry bugün herkesin kendi websitesini kurmasına yardımcı oluyor.

Beryy, insanların Facebook, Twitter, Pinterest gibi aktif hesabının bulunduğu tüm sosyal paylaşım platform üyeliklerini tek bir yere topluyor. Kısacası,sosyal medya profillerinin devamlı olarak güncellenmesini sağlayan tek bir anasayfada toplanmasını sağlıyor.

6. Karl Jacob - Hangtime

Hangtime Facebook ve diğer online kaynakları tarayarak kullanıcının arkadadaşlarının yakın zamanda ne yapacaklarının hangi aktivite ve organizasyonlara katılmayı planladıklarının bilgisinin yer aldığı bir grafik sunuyor. Yepyeni bir uygulama olan Hangtime'ın bir diğer adı da "sosyalleşme mühendisi".

7. Nat Turner - Flatiron

Nat Turner, 7 yaşındaki kuzenine lösemi teşhisi konulmasının ardından kanser tedavisinin gelişmesinde yararlanılması içiçn oluşturulmuş bir platform. Flation ülke çapında tüm onkologlara uyguladıkları tedavileri paylaşma tartışma ve karşılaştırma imkanı sağlıyro.

8. Matthew Brimer - General Assembly

Mathew Brimer teknoloji,işletme ve tasarım alanında eğitimler veren General Assembly'yi bir çeşit girişimci akademisi olarak kurdu. General Assembly, kullanıcı deneyimi tasarımı, veri bilimi gibipek çok alanda 8 haftalık programlar halinde eğitimler sunuyor.

1374573684_09.-matt-galligan-circa.jpg
9. Matt Galligan - Circa  

Kendisini seri girişimci olarak nitelendiren Matt Galligan'ın yeni uygulaması olan Circa ile günün öne çıkan haberlerini haberlerini tarayarak kullanıcıları akıllı telefon aracılığıyla bilgilendiriyor.  Aynı zamanda kullanıcılar takip ettikleri konularla alakalı haber yayınlandığında bilgilendirme alıyor.