İşte Samsung Galaxy S5'in ISOCELL kamerasının avantajları

Samsung, ISOCELL teknolojisini anlatan bir video yayınladı.

İşte Samsung Galaxy S5'in ISOCELL kamerasının avantajları

Koreli şirket Samsung, yeni amiral gemisi Galaxy S5’te ISOCELL görüntü sensörü teknolojisini kullandı. Şirket, bu kamera teknolojisine odaklanan bir videoyu Youtube’da yayınladı.

Daha gelişmiş bir piksel teknolojisine sahip olan ISOCELL sensör, ışık koşullarına göre dinamik aydınlatma sağlayarak bir fotoğrafın veya videonun alabileceği en gerçekçi renk tonlarına kavuşmasını ve bunları da olabildiğince net detaylarla kaydetmeyi amaçlıyor. Yüksek ışık veya düşük ışıklı ortamlarda bile kaliteli resim almak mümkün hale geliyor. BSI piksel teknolojisiyle karşılaştırıldığında, netlik ve renk doygunluğu olarak ISOCELL'in %30 daha iyi olduğu iddia ediliyor.

1394658528_680.jpg

Galaxy S5’in bu teknoloji sayesinde 0.3 saniye ile "dünyanın en hızlı otofokus hızı" özelliğine sahip olacağı söyleniyor. Aynı zamanda pikseller arasındaki mesafeyi azaltarak kaliteyi ve ışık toplama oranını da %30 gibi bir oran ile arttırıyor. İddiaya göre Samsung, ISOCELL sensörlerin geleneksel BSI sensörlere göre daha ince ve bu yüzden ince akıllı telefonlar için daha uygun.

Aşağıda yayınlanan videoyu izleyebilirsiniz.